Teemu Pulkkinen haluaa auttaa tykkikudillaan Leijonia ensi kevään MM-kisoissa: "Nyt on hyvä paikka näyttää"

Teemu Pulkkinen saa helposti juttuseuraa pelipäivän aamutreenien jälkeen Hartwall Areenan käytävillä. Pari Jokerien pelaajaakin käy moikkaamassa vanhaa tuttua.

Videolla kuvaa Jokerien edellisestä KHL-ottelusta Pietarin SKA:ta vastaan.

Jokerien kasvatti on kiertänyt pitkän lenkin tähän pisteeseen. Pulkkinen pelasi Jokereissa viimeksi SM-liigassa kaudella 2012–13. Viiden kauden Pohjois-Amerikan reissun jälkeen hän päätti ottaa vastaan KHL:n Dinamo Minskin tarjouksen.

Muutto valtameren toiselle puolelle muutti Pulkkisen elämää muun muassa siinä mielessä, että A-maajoukkueen tapahtumat ovat paremmin tarjottimella. Pulkkinen on yksi niistä ydinpelaajista, joista Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen tislaa joukkueen EHT:lle – ja kevään MM-kisoihin Slovakiaan.

– Kaikki pelit kiinnostavat, Pulkkinen naulasi MTV Sportille.

– Yritetään vaikuttaa valintoihin. En pysty tekemään muuta kuin pelaamaan mahdollisimman hyvin. Nyt on hyvä paikka näyttää.

MM-hopea saaliina Moskovasta

Pulkkisen keväät ovat venyneet AHL:ssä useimpina keväinä niin pitkäksi, ettei MM-kisoihin ole ollut asiaa. Pisimmälle hän pääsi keväällä 2015, kun Detroit Red Wingsin farmijoukkue Grand Rapids Griffins juhli kauden päätteeksi AHL:n mestaruutta Calder Cupia.

Keväällä 2016 Pulkkinen oli kuitenkin mukana Moskovan MM-kisoissa, joissa Suomi hävisi finaalissa Kanadalle 0–2.

– Hyvä muistot jäi niistä kisoista. Mitali on kuitenkin aina mitali. Ja finaalipelikin oli kuitenkin pienestä kiinni.

Pulkkinen on maalintekijä, mutta MM-kisoissa hänen saldonsa jäi kahteen syöttöpisteeseen.

– Oma rooli oli alussa vähän isompi, mutta se pieneni kisojen edetessä, Pulkkinen muisteli.

Viimeisenä ulos finalistin leiriltä

Pulkkinen yritti läpimurtoa NHL:ään Detroit Red Wingsin lisäksi Minnesota Wildin ja Vegas Golden Knightsin organisaatioissa. NHL:ssä kertyi yhteensä 83 ottelua, joissa hän keräsi tehot 13+9=22.

Viimeisimmästä kaudesta jäi katkeransuloiset muistot. Pulkkinen oli mukana Golden Knightsin leirillä kamppailemassa pelipaikasta. Hän putosi viimeisenä pelaajana ulos ja pelasi lopulta koko kauden farmissa Chicago Wolvesin joukkueessa.

Yleensä joukkueet nostavat loppukaudeksi farmista pelaajia treenaamaan NHL-joukkueen mukana, mutta Golden Knights ei sitä tehnyt viime kaudella. Kun Golden Knights pelasi finaaleja, Pulkkinen oli jo tukevasti Suomen maankamaralla.

– Ei siinä oikein ollut mitään erityisfiilistä, kun Vegas pelasi finaalissa, Pulkkinen kuittasi.

Pulkkinen sanoi, että hyvän tunnelman aisti jo harjoitusleirillä. Tuskin silti kukaan osasi arvata, että laajennusjoukkue pelaa heti ensimmäisellä kaudella finaalissa.

– Eihän sitä ikinä tiedä mitä jääkiekossa tapahtuu. Ja Vegas on ansainnut kaiken hyvän mitä se on saanut.

NHL edelleen tavoite

Pulkkinen sai kokea NHL-maailman karuuden. Hänen kovaa laukaustaan ihasteltiin illasta toiseen, mutta Pulkkinen jäi silti ”välimallin” pelaajaksi. Ylivoimalla ei tullut riittävän nopeasti tulosta, ja vastaavasti tasakentällisin peli ei vastannut nopeutuneen sarjan vaatimuksia.

Vaikka NHL-maailma on toistaiseksi ohi, 26-vuotias laitahyökkääjä haluaa pelata vielä jonain päivänä maailman parhaassa sarjassa.

– Mitään ei ole jäänyt hampaankoloon sikäli, että olen varmasti tehnyt kaiken. Se oli kuitenkin hienoa aikaa, ja tykkäsin asua Amerikassa tosi paljon. Yritän vielä pelata niin hyvin, että joku antaa tarjouksen.

Lue myös:

    Uusimmat