Teemu Pukki otti estradin haltuun – portugalilaisyleisö raivostui dominoinnin välissä

Portugali oli hallinnut jalkapallomaaottelua Suomea vastaan suvereenisti, kunnes toisella jaksolla kentälle osuttu Teemu Pukki maalasi kahdesti. EM-kisoihin valmistautuva kotijoukkue onnistui kuitenkin voittamaan pelin Lissabonissa 4–2.

Suomi jäi avauspuoliajalla ennakkosuosikkia vastaan täysin telineisiin eikä saanut jakson kuluessa aikaiseksi yhtään laukausta. Pelin rytmin melko lailla täysin määrittänyt Portugali sen sijaan tuotti useita maalintekoyrityksiä ja osumiakin syntyi.

Ruben Dias puski avausmaalin taidokkaasti maan kautta Vitinhan antamasta kulmapotkusta.

Toinen häkki syntyi avausjakson lopussa lisäajalla rangaistuspotkusta. Anssi Suhonen rikkoi huolimattomasti Francisco Conceicaoa, ja Diogo Jota pussitti seuranneen rangaistuspotkun pömpeliin.

Toisen jakson alkupuolella 55. minuutilla oli jo 3–0-naulauksen vuoro, kun Bruno Fernandes tälläsi pallon rangaistusalueen rajan takaa vastustamattomasti yläkulmaan.

Portugali alkoi kuitenkin pelin kuluessa himmailla ja tyytyi ajoittain syöttelemään palloa vaarattomasti muodon ulkopuolella. Huuhkajat puolestaan vaihtoi kentälle Teemu Pukin, joka äityi iskuun.

Pukki teki oikein ajoitetun juoksun, paineli Robin Lodin laatusyötöstä läpi ja chippasi pallon 73. minuutilla Portugalin rysään. Laukaus oli Suomelta koko ottelun ensimmäinen.

Heti seuraavalla kudilla nelisen minuuttia myöhemmin verkko heilahti jälleen. Matti Peltola jakoi pallon Pukille, joka naulasi pelivälineen lähietäisyydeltä alakulmaan. Ärtynyt portugalilaisyleisö vastasi vihellyskonsertilla.

Suomi oli noussut kuin varkain maalin päähän, mutta enempää laukauksia se ei onnistunut saamaan. Portugali sen sijaan tehtaili vielä vaaraa vierailijoiden maalille ja osuikin kerran. Bruno Fernandes vastasi pelin päätösmaalista viimeisteltyään illan toisen tikkinsä 84. minuutilla.

Huuhkajien riveissä nähtiin kolme A-maajoukkuedebyyttiä, kun Juho Talvitie oli avauksessa ja Leo Walta sekä Casper Terho pääsivät toisella jaksolla vaihdosta sisään.

Huuhkajat pelaa kesäkuussa vielä yhden maaottelun. Se on edessä pian, kun Skotlanti on vastassa perjantaina Glasgow'ssa.

Portugali kohtaa vielä ennen kesäkuun puolivälissä käynnistyviä EM-kisoja kotonaan Kroatian ja Irlannin.