Teemu Pukki analysoi pilkkuosumaansa – sai kokea provosointia Kreikan suunnalta: "Jotain se tuli siihen seisomaan ja sanoikin jotain, mutta käänsin selkäni"

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen tulikuuma maalitykki Teemu Pukki kasvatti EM-karsintojen maalisaldonsa jo neljään, kun Kreikka kaatui Ratinassa 1–0.

Pukki pääsi asettelemaan palloa pilkulle, kun Dimitris Kourbelis kaatoi Glen Kamaran vaarattoman näköisessä tilanteessa toisen puoliajan alussa.

–  Se oli joko Tim (Sparv) tai minä ja päätin ottaa pallon, Pukki kertoi.

Norwich-tykki ampui pallon varmasti oikeaan alanurkkaan, vaikka joutui odottelemaan pitkään kreikkalaisten protestointia ja maalivahti Vassilis Barkasin provosointia.

–  Jotain se tuli siihen seisomaan ja sanoikin jotain, mutta käänsin selkäni, Pukki kertasi.

–  Useimmat minun pilkut on menneet toiseen nurkkaan, ja ajattelin, että ne on skoutanneet sen. Laitoin sitten toiseen nurkkaan.

Pukki ei päässyt maalinsa lisäksi juurikaan vaarallisille paikoille, sillä kreikkalaiset puolustivat syvältä ja pitivät tilat puolustuslinjan selustassa vähissä.

–  Aikamoista puolustustaistelua molemmilta. Ei kauheasti kyllä maalipaikoilla mässäilty, Pukki myönsi.

Suomen päävalmentaja Markku Kanerva vaihtoi Pukin kentältä viitisen minuuttia ennen loppua.

–  Vähän väsähdin lopussa. Mutta tässä on nyt muutama päivä aikaa palautua, että jaksaa taas sunnuntaina Italiaa vastaan, Pukki totesi.

Hän ei vielä innostunut karsintatilanteesta, vaikka Suomi on neljällä voitolla viidestä pelannut itselleen kaikkien aikojen tilaisuuden edetä arvokisoihin.

–  Ollaan puolessa välissä karsintoja, ei lähdetä keulimaan vielä.

Lue myös:

    Uusimmat