Tee vuodesta 2016 paras tähän asti – 23 menestyneiden vinkkiä

Miten varmistaa, että tulevasta vuodesta tulee paras tähän asti? Seuraa näitä Success.comin keräämiä menestyneiden ihmisten antamia vinkkejä, ja saatat huomata elämäsi suuntaavan aivan uusille raiteille.

1. Laajenna ajatteluasi uusilla kokemuksilla. Tee jotain uutta, jonka tekemistä olet aikaisemminkin pohtinut. Kokeile esimerkiksi joogata joka aamu 10 minuuttia, kuuntele vain positiivista musiikkia, lopeta turha tv:n katselu, siirry vegaaniseen ruokavalioon tai kehu joka päivä viittä ihmistä. Katso, miten muutos vaikuttaa elämääsi.

2. Kirjoita kirjeet kolmelle tärkeälle ihmiselle elämässäsi ja kerro niissä, miten paljon he merkitsevät sinulle.

3. Toteuta bisnesideasi. Jos mielessäsi on jo pitkään kytenyt ajatus siirtyä yrittäjäksi, ota edes yksi askel sitä kohti. Kirjoita ideasi ylös tai aloita konkreettisen liiketoimintamallin suunnittelu. Jos olet vielä epävarma, lue kirjoja yrittäjyydestä ja etsi netistä aihetta käsitteleviä kirjoituksia.

4. Kirjoita ylös 100 tavoitetta, jotka haluat vielä elämässäsi saavuttaa. Ne voivat olla miten pieniä tai suuria tahansa. Laita lista näkyvälle paikalle ja vedä tavoite yli, kun olet sen saavuttanut.

5. Sitoudu liikkumaan. Älä vain liity kuntokeskuksen jäseneksi, vaan sitoudu myös käymään siellä. Vaihtoehtoisesti voit sopia itsesi kanssa meneväsi joka viikko lenkille, pyöräilemään tai sauvakävelemään. Valitse mieluisa laji, ja varaa sille aika kalenteristasi.

6. Ryhdy vapaaehtoistyöhön. Katsasta ainakin Suomen Punaisen Ristin -nettisivusto sekä vapaaehtoistyo.fi.

7. Investoi tulevaisuuteen. Voit avata esimerkiksi pienen riskin rahastosijoitustilin tai siirtää joka kuukausi rahaa sivuun. Kiität itseäsi säästöistä myöhemmin.

8. Ota periaatteeksi tehdä yhdelle ihmiselle jotain mukavaa joka päivä. Jokaista vastaantulevaa ihmistä et voi miellyttää, mutta voit joka päivä tehdä jotain epätavallista yhdelle ihmiselle. Oli se sitten ystävälle, kollegalle, sukulaiselle, yrityksesi asiakkaalle tai kadulla vastaantulijalle.

9. Tule tietoisemmaksi ajatuksistasi. Keskity joka päivä tunnin ajan siihen, mitä suustasi päästät. Kuuntele sanoja ja äänensävyä, millä puhut ihmisille. Jos huomaat jatkuvasti puhuvasi vain rajoitteista ja ongelmista, pyri muuttamaan puhe ratkaisujen ja mahdollisuuksien suuntaan. Sanoilla todella on voimaa.

10. Kirjoita itsellesi henkilökohtainen tunnuslause tai mantra, jota noudatat elämässäsi.

11. Varaa enemmän aikaa perheelle ja ystävillesi.

12. Lakkaa välittämästä muiden mielipiteistä. Sinun ei tarvitse miellyttää kaikkia eikä siten tuhlata energiaasi pohtimalla, mitä muut sinusta ajattelevat.

13. Älä hermostu suunnitelmien muuttumisesta. Petymme, kun jotain yllättävää ja toiveidemme vastaista tapahtuu. Samalla leimamme tapahtuneen automaattiseksi huonoksi asiaksi, vaikka todellisuudessa emme voi vielä tietää sen vaikutuksia. Ensivaikutelmaltaan huono asia voikin myöhemmin osoittautua todelliseksi onnenpotkuksi.

14. Hanki uusi hiustyyli. Kokeile uutta leikkausta tai väriä vanhan tutun sijaan. Jos olet epävarma, kysy suositusta ammattimaiselta parturi-kampaajalta.

15. Tee jotain, minkä tekeminen pelottaa sinua. Muista, että kehitys tapahtuu epämukavuusalueella.

16. Ole kiitollinen. Mieti joka ilta ennen nukkumaanmenoa, mistä asiasta olet juuri tänään kiitollinen.

17. Lopeta tupakointi.

18. Lopeta luottokorteilla shoppailu. Pyhitä niiden käyttö vain hätätilanteita, ulkomaanmatkoja ja ulkomaisten nettikauppojen ostoksia varten. Tarkkaile rahankäyttöäsi.

19. Suunnittele matka sinne, missä olet aina halunnut käydä. Jos rahatilanteesi ei vielä anna periksi matkan toteuttamiseen, päätä reissun ajankohta ja ala systemaattisesti säästämään sitä varten. Unelmat on tehty toteutettaviksi.

20. Kirjoita tehtävälistan sijaan lista niistä asioista, joita et aio enää tehdä. Kiire ja tuottavuus ovat kaukana toisistaan. Mieti, mihin tuhlaat aikaasi. Mitkä asiat sinun on pakko hoitaa ja mikä on ylimääräistä ajan haaskausta? Pidä työpäivän ajan tarkkaa listaa siitä, mitä teet. Saatat huomata yllättävän suuren osan ajastasi kuluvan helposti vältettäviin turhuuksiin.

21. Siivoa vaatekaappisi ja kellarisi, ja lahjoita ylimääräiset vaatteet ja tavarat hyväntekeväisyyteen.

22. Pyhitä yksi ilta viikossa elämäsi tärkeimmälle ihmiselle, oli se sitten puolisosi, lapsesi tai ystäväsi.

23. Sano ”kyllä” silloin kun haluaisit sanoa ”ei”. Kun kieltäydyt kutsusta, tapahtumasta tai tapaamisesta, kieltäydyt samalla uutta kokemusta seuraavista positiivisista vaikutuksista. Kieltäytymisen sijaan etsi aktiivisesti paikkoja ja mahdollisuuksia tavata uusia ihmisiä, tutustua uusiin ideoihin ja näkemyksiin sekä oppia uutta.

Lähde: Success.com

Uusivuosi 2015 Sydneyssä

Katso videolta, miten näyttävien ilotulitteiden saattelemana vuosi vaihtui viime vuonna Australian Sydneyssä.

Uusivuosi Australian Sydneyssä 1:23

Lue myös:

    Uusimmat