Mainos

Tee kylpyhuoneestasi hyvinvointikeskus

Kylpyhuone sisustetaan nyt kodin viihtyisäksi wellness-keskukseksi, jossa viihdytään ja nautiskellaan. Muotokielessä näkyy samaan aikaan sekä kulmikkuutta että luonnosta haettuja linjoja.

Uusimpiin trendeihin kuuluu kylpy- ja oleskelutilojen rohkea yhdistely ja niiden sulauttaminen toisiinsa. Kylpyhuoneen ei tarvitse olla pelkkä "suihkuun ja ulos" -huone.

Olokylpyhuone!

Pesutiloista halutaan nyt kodin oma pieni wellness-keskus, jossa viihdytään ja nautiskellaan. Ei olekaan tavatonta, että kylpyhuoneessa esimerkiksi medialaitteilla ja kirjahyllyllä on oma tilansa. Wallpaper-sisustuslehti esitteli vastikään jopa kylpyhuoneeseen sijoitetun viinikaapin!

Kylpy- ja oleskelutilojen rohkea yhdistäminen käy myös toisin päin: viedään amme olo- tai makuuhuoneeseen. Tämä on mainio tapa saada lisätilaa pieneen kylpyhuoneeseen. Ammeelta vapautuneeseen tilaan mahtuu pienen suihkukaapin lisäksi vaikkapa pesukone.

Vanhanajan jalallinen amme tai sen moderni sovellus on persoonallinen sisustuselementti, joka tuo ylellistä ilmettä huoneeseen kuin huoneeseen. Siirrettävä sermi antaa tarvittaessa mahdollisuuden välttää toisten katseet ja rajata kylpynurkka muusta tilasta erilleen.

Kylpyhuoneen tämän syksyn uusissa muodoissa nähdään paljon urbaania kulmikkuutta ja neliskanttisia malleja. Särmikkäiden muotojen tuomaa modernia ilmettä korostavat harmaan betoniset sävyt.

Pehmeyttä saadaan lämpimillä puupinnoilla ja väreillä leikittelyllä.

Persoonallisia allasmalleja

Allasmallien valikoima on tällä hetkellä todella monipuolinen. Kulmikkaiden trendien lisäksi tarjolla on pyöreitä, soikeita ja monenlaisia mielikuvituksellisiakin vaihtoehtoja, kuten esimerkiksi kukanmuotoisia malleja.

Myös pesualtaiden materiaaleissa on päästetty mielikuvitus irti: allas voi olla yhtä hyvin lasia, kiveä, terästä kuin tuttua perinteistä posliiniakin.

Kivi on monen makuun raskas vaihtoehto, teräsaltaat sopivat paremmin keittiöön ja sinänsä kauniiden lasialtaiden kohdalla on perheellisen mietittävä käytännön näkökulmaa – miltä näyttää lasinen pesuallas kolmen lapsen iltapesujen jälkeen?

WC-istuinten uusissa muodoissa on altaiden tapaan paljon neliskanttisuutta. Myös tekniset ratkaisut, kuten energiaa säästävät huuhtelujärjestelmät tai sisäänrakennetulla bidet-suihkulla varustetut istuimet tarjoavat vaihtoehtoja perinteiselle joutsenmallille.

Tarjolla on myös äänenvaimentimella varustettuja kansia, jotka eivät kolise avatessa ja sulkiessa.

Amme vaikka keskelle huonetta!

Amme sijoitetaan nyt keskelle kylpyhuonetta, jos tila vain sen sallii. Ikkunan äärellä kylpyhetkistä pääsee nauttimaan kauniita maisemia tai tähtitaivasta ihaillen.

Perinteisten "leijonantassuammeiden" lisäksi tarjolla monenlaisia ratkaisuja, kuten kokopuisiakin ammeita.

Mosaiikkikuvioita värikkäistä laatoista

Laatoilla leikittely on helppo tapa luoda kylpyhuoneeseen persoonallista ilmettä. Kuvioituja laattoja käytetään nyt aiempaa vähemmän.

Niiden sijaan väriä tuodaan mosaiikeilla tai erikokoisten ja -väristen laattojen yhdistelmillä.

Sileitä ja karheita pintoja rinnakkain käyttämällä laatoitukseen saa kiinnostavia yksityiskohtia.

Uusimmat suihkut jäljittelvät luonnon lempeää sadetta. Sadesuihkun leveän suuttimen ansiosta suihku on nimensä mukaisesti vesisademainen: pisarat tippuvat lempeästi suoraan ylhäältä eikä viistosti.

Mikäli tilan luonne ei välttämättä vaadi suihkukaappia, suihku sijoitetaan pesutilaan avoimesti.

Monet uusista suihkukaapeistakin ovat walk in -mallisia, eli ainakin yhdeltä sivulta avoimia.

Kylpyhuoneen värit

Kylpyhuoneen väreissä nähdään tällä hetkellä paljon harmaata ja perinteistä valkoista, mutta myös runsaasti puupintoja. Kirkkaammat värit kaapistojen yksityiskohtina tai pyyhkeissä, matoissa ja muissa tekstiileissä piristävät ilmettä.

Teksti: Riikka Krenn / Mediafocus
Kuvat: Oras, Suomen Asuntomessut, Terra Casa, Tikkurila

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.