Tee itse syksyn kaunein kranssi helpoilla ohjeilla

Iltojen pimetessä on mukava rauhoittua puuhastelemaan kotiin. Näillä ohjeilla voit tehdä itse kauniin syyskranssin, jota voit myös muokata joulun lähestyessä kulkusin, led-valoin ja nauhoin,

Upea, itsetehty kranssi syntyy luonnon antimista: perustaksi sopivat esimerkiksi lehtensä menettäneet oksat tai havunoksat. Myös hyvältä tuoksuva kataja sopii loistavasti kranssiin. Mikäli haluat tehdä kranssista jokavuotisen koristeen, valitse pohjaksi muovihavuja.

Kranssipohjia voit myös ostaa valmiina joko kukkakaupasta tai askarteluliikkeestä, jolloin selviät pelkällä koristelulla. Kiinnitä luomuksesi oveen tai laita se kynttilän ympärille kauniiksi asetelmaksi. Muista kuitenkin kiinnittää huomiota myös paloturvallisuuteen.

Havukranssi

  • Pajunoksia
  • Havunoksia
  • Rautalankaa
  • Kunnon sakset
  • Käsineet, jotka helpottavat oksien pistelyä

1. Riisu pajunoksista kaikki ylimääräiset oksat ja kuivuneet lehdet

2. Aloita muutamalla pajunoksalla, jotka kiinnität yhteen rautalangalla. Lisää matkan edetessä aina lisää oksia, kunnes ympyrä on haluamasi muotoinen ja paksuinen. Ylimenevät oksat voit leikata lyhyeksi.

3. Irrottele havunoksista lyhyempiä osasia ja asettele ne kauniisti pajuköynnöksen ympärille rautalangan avulla.

4. Koristele haluamallasi tavalla. Askarteluliikkeistä löytyy paljon erilaisia nauhoja ja pikkukoristeita, mutta myös luonnon omat antimet, kuten kävyt ja kuivuneet kukat ovat kauniita.

Hannele Lampela/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja