Tee itse: Pojan unelmasenkki tuunataan bensistyylillä

Ekaluokkalaisen Eliaksen lelusäilytykseen olisi varmasti kelvannut tylsempikin kaappi, mutta äidin ideoima ja isän toteuttama musta senkki ylitti pienen miehen kaikki unelmat. Mustana kiiltelevä ja huoltamotarroilla viimeistelty senkki on seitsemänvuotiaan omistajansa mielestä tooosi hieno.

Parinkympin kirppislöytö odotti kellarissa inspiraatiota kuukauden päivät ennen kuin sisustamista harrastavalla äidillä välähti. Eliaksen uuden huoneen maantiekuvioinen matto ja kymmenet pikkuautot kaipasivat seurakseen bensis-fiilistä. Tiedustelu tarrafirmaan tuotti iloisen tuloksen: sopivan kokoisia huoltamotarroja oli liikkeessä valmiina, sen kun vain valita niistä mieleiset. Tarrojen hinta oli kymmenisen euroa kappaleelta.

Punertavan rusehtavaksi maalattu senkki oli pinnaltaan niin hyvässä kunnossa, että sille ei tarvinnut edes näyttää hiomapaperia. Senkki vain pestiin huolellisesti pölystä ja liasta.

Täysipuisen senkin puun syiden kuvioita ei haluttu peittää sudin jäljillä, joten maaliksi valittiin spray. Peittävään maalaamiseen kului neljä purkkia mustaa, kiiltävää spraymaalia. Kolmen kaapin sisäosat maalattiin pienellä telalla vaaleanvihreiksi.

Eliaksen äiti valitsi senkkiin kolme erilaista tarraa. Tarrat olivat suunnilleen saman kokoisia mutta silti niiden kohdistaminen kunkin oven keskelle vaati aikansa. Isä mittaili tarralle sopivan paikan ja merkitsi tarran reunakohdat maalarinteipillä. Väliaikaiset merkinnät voi tehdä myös lyijykynällä tai vesiliukoisella tussilla.

Tarran liimauksen isä teki tarrafirman ohjeiden mukaisesti:

– Puhdista oven pinta huolellisesti liasta, pölystä, rasvasta ja kosteudesta.
– Käännä tarra nurinpäin tasaista pintaa vasten.
– Taita taustan suojapaperia noin senttimetrin verran, varmista taitos työntämällä kynnellä taitoskohtaa keskeltä alkaen kohti ulkoreunaa.
– Vie tarra lähelle asennettavaa pintaa, ei kuitenkaan vielä pintaan kiinni.
– Kohdista tarra asennettavaan kohtaan.
– Paina tarra sormella taitoskohdan tarraosasta kevyesti kiinni pintaan.
– Tarkista tarran paikka, sillä tässä vaiheessa tarra on vielä helppo irrottaa.
– Mikäli tarra on oikeassa paikassa ja suorassa niin kiinnitä tarra painamalla voimakkaasti edeten keskikohdasta ulkoreunaan.
– Vedä tarran taustapaperia vähän kerrallaan samalla lastaten tarraa kiinni liimattavaan pintaan. Käytä lastana jotain huokoista materiaalia välttääksesi tarraa naarmuuntumasta. Lastaksi käy vaikka parkkikiekko, jonka päälle on kiedottu kuituliina tai ohut pyyhe
– Älä vie tarraa liian lähelle liimattavaa pintaa vaan pidä se jatkuvasti noin 20 asteen kulmassa suhteessa kiinnitettävään pintaan.
– Jatka kunnes koko tarra on kiinni pinnassa.

Bensistarrat kiinnittyivät helposti eikä niihin jäänyt lainkaan ilmakuplia. Mahdolliset ilmakuplat saa kuitenkin pois pistämällä kuplan reunalle pienen reiän nuppineulalla, jonka jälkeen ilma hivutetaan ulos sormilla työntämällä.

Valmis senkki kannettiin kellarista yläkerrassa sijaitsevaan Eliaksen huoneeseen. Elias pääsi täyttämään senkin kaappeja ja laatikoita leluillaan samalla kun äiti valitsi hienoimmat dinosaurukset ja avaruussankarit senkin päälle.

Mustasta väristään huolimatta senkki ei synkistä pikkumiehen huonetta. Kiiltäväpintaisena se pikemminkin heijastaa valoa ja iloisen väriset bensis-tarrat tuovat pojan huoneeseen sopivaa riehakkuutta.

Tarrat: ahaa.fi

Teksti ja kuvat: Henna Kekki

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja