Tee itse: Kirjekuoreen mahtuva kukkakimppu ystävällesi!

Pienikin muistaminen postilaatikossa ilahduttaa ystävääsi tiistaina 14. helmikuuta eli pyhän Valentinuksen päivänä. Kirjekuoreen mahtuva kukkakimppu syntyy tiskiliinaa tuunaamalla. Helposti kirjekuoreen mahtuva tiskiliina ei ole haastava pakattava ja postimaksutkin pysyvät kurissa.

Kauppojen sieniliina- tai talousliina -nimillä myytävät tiskiliinavalikoimat ovat väreiltään suppeat, mutta hetken ideoinnilla niistäkin saa muokattua persoonallisen lahjan. Simppeleimmän version työkaluiksi riittävät sakset ja vedenkestävä tekstiilitussi.

Tekstiilitussilla voi tekstata tai piirtää ystävällesi sen kuvan, tervehdyksen tai lausahduksen, joka sinulle ensimmäisenä mieleen tulee ystävääsi ajatellessasi. Napsauta aivoista sensuuri pois päältä ja annan tussin kirjata ajatuksesi!

Askarteluliikkeissä myytävä tekstiilitussi kestää vesipesut kunhan sen kiinnittää liinaan silitysraudalla tekstin kirjoittamisen jälkeen. Puuvillasta ja selluloosasta valmistettu liina kestää silittämisen kahdella pisteellä. Silittämisen jälkeen väri kestää 60 asteen vesipesun.

Kun piirretty kukkakimppu ei riitä, voi kuvion tehdä kolmiulotteisena versiona. Rullassa myytävästä kirkkaankeltaisesta tiskiliinasta leikeltiin kukkia, sydämiä ja lehtiä. Kuviot tussitettiin kauniimman värisiksi molemmin puolin, jolloin ne voi ommella liinaan kiinni vain kuvion keskeltä. Silloin kukat ja sydämet lepattavat kosteassa liinassa ja näyttävät kauniilta myös nurjalta puoleltaan.

Kun tekstiiliväri oli kuivunut, kiinnitettiin väri liinaan silittämällä ilman höyryä. Silitetyt kuviot sommiteltiin kimpuksi, kiinnitettiin paikoilleen nuppineuloin ja ommeltiin liinaan käsin. Kuivaan liinaan ompeleminen on helppoa ja sujuu innokkaalta lapseltakin. Ompelulangalla tikattiin kukkakimpulle myös varsi.

Liinaan voi työstää pienen sydämen muotoisen aukon, josta sen saa ripustettua tiskikaapin ritilään sijoitettuun s-koukkuun kuivumaan. Sujauta pieni s-koukku liinan kanssa samaan kirjekuoreen tai lahjapakettiin.

Normaali tiskiliinan koko on noin 18 x 20 cm. Rullassa myytävät tiskiliinat ovat yksittäiskappaleita leveämpiä, joten niissä on enemmän materiaalia saksilla kuvioitavaksi. Jouluihmisenä tunnetulle ystävälle leikataan piparkakkureunuksin muotoiltu liina, aalloista nauttiva meri-ihminen saa aaltokuvioidun version. Metsurille sahalaitaa, romantikolle sydämin koristeltu liina arjen askareita piristämään.

Teksti: Henna Kekki
Kuvat: Mikko Kekki

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja