Mainos

Tee hääkuvistasi taidetta!

Kaunista hääkuvaa ei kannata piilotella kirjahyllyn nurkassa. Nyt voit itse luoda kuvistasi kotisi seinälle upean sisustuselementin.

Hääkuva kehystetään perinteisesti valokuvaksi kirjahyllyyn tai piirongin päälle, jossa sitä pääsevät ihailemaan niin aviopari kuin vieraat. Voit kuitenkin saada hääkuvasi esille myös uudella ja modernilla tavalla.

Hääkuvasta on mahdollista luoda upea sisustuselementti: Eirikuvan Canvastaulu. Tyylikkäästi kehystetty kangastaulu, jonka voit teettää mistä tahansa valokuvasta, koristaa kotisi seinää kuin taideteos.

Eirikuvan ammattikuvalaborantti Erja Laukkanen neuvoo, miten saada kotiin persoonallinen taulu helposti, hauskasti ja edullisesti.

Taiteen tekeminen on helppoa

Yhteisen kodin seinille voi olla vaikea löytää omannäköistä taidetta, joka miellyttää molempien silmää. Monet etsivät täydellistä taulua taidegallerioista tai sisustusliikkeistä, mutta mikset loisi teosta itse? Unohda Ikean tusinakuvat New Yorkin katuvilinästä, tee taulu omista valokuvistasi. Näin saat kotiisi jotain ainutlaatuista – taideteoksen, jota et varmasti näe kenenkään toisen seinällä.

Canvastaulujen tekeminen on yksinkertaista. Tarvitset vain valokuvat sähköisessä muodossa ja Internet-yhteyden. Taulun pääset tekemään Eirikuvan tilausohjelmalla. Laadukkaalle taidekankaalle tulostettu ja käsin koottu taulu toimitetaan valmiiksi kasattuna kotiin viiden päivän sisällä.

Eirikuvalta tilatut Canvastaulut kulkevat Erja Laukkasen käsien kautta. Hän kehystää päivittäin noin 30-40 taulua, mikä kertoo itse teetettyjen taulujen suosion kasvusta.

– Canvastaulu on selvästi uusi trendi, jota käytetään paljon sisustuksessa, Laukkanen kertoo.

Voit teettää taulun esimerkiksi oman kodin väreihin sointuvaksi tai muokata värikuvasta kokonaan mustavalkoinen. Harmaasävy puolestaan antaa kuvalle upean säväyksen ja tekee siitä klassisen tyylikkään taideteoksen.

– Canvastaulun tekoon ei tarvitse taiteellista osaamista tai absoluuttista värisilmää. Kannattaa esimerkiksi katsoa kotona muutama sopiva väri ja mennä vaikka luontoon nappaamaan kuva, joka sointuu sävyihin, Laukkanen neuvoo.

Taulun aiheita on loputtomasti

Canvastaulun voi tehdä mistä tahansa valokuvasta, joten vaihtoehtoja ja käyttötarkoituksia on loputtomasti. Tuore aviopari voi tehdä esimerkiksi hääjuhlansa kauniista otoksista upeita tauluja, joilla saadaan piristystä kodin sisustukseen. Näin onnellinen päivä pysyy tuoreena mielessä ja persoonallinen sisustuselementti kääntää varmasti vieraiden katseet.

– Monet eivät halua perinteistä hääpotrettia kotinsa seinälle, mutta mikä sen kauniimpaa kuin ripustaa seinälle kuva omista häistä, Laukkanen sanoo.

Hän muistuttaa, ettei Canvastaulun aiheen kanssa voi vapaasti leikitellä ja päästää luovuutensa valloilleen.

– Taulun aiheena ei tarvitse olla perinteinen hääkuva. Siinä voi olla myös esimerkiksi kauniita yksityiskohtia juhlasta: kuva kimpusta, vihkisormuksesta, hunnusta tai hääpuvun koristelusta. Eikä taulun aiheena tietenkään tarvitse olla vain häät.

Voit siis tuo esimerkiksi paratiisin muistot kotiisi ottamalla kuvia häämatkalta. Miltä tuntuisi ihastella itse ottamaasi kuvaa romanttisesta auringonlaskusta, tai muistella kuherruskuukautta katsellessasi otosta hääparista makailemassa hiekkarannalla?

Tauluja on saatavilla useita eri kokoja, joten ne voi asetella seinälle oman mielen mukaan. Kuvat voi myös rajata Eirikuvan tilausohjelmassa juuri sellaiseksi kuin haluaa. Taulujen aiheiksi voi valita esimerkiksi monia eri yksityiskohtia, joita yhdistelemällä saa upean kokonaisuuden.

– Hyvä vinkki on tehdä esimerkiksi kollaasi kuudesta 30x30 cm:n taulusta, Laukkanen neuvoo.

Canvastaulu on myös erinomainen ja näyttävä häälahja. Vieraat voivat itse teettää sisustustaulun, tai antaa hääparille lahjakortin, jotta he voivat itse tehdä ja tilata taulun häiden jälkeen.

– Parasta tauluissa on se, että mahdollisuudet ovat pilvissä ja vain oma mielikuvitus on rajana, Laukkanen muistuttaa.

Lue lisätietoa Canvastaulustatäältä!

(MTV3 Helmi)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.