Täytyykö ystävälle kertoa poikaystävän pettämisestä? Naiset vastaavat

Jos kuulee ystävänsä kumppanin pettävän ystävää, kuinka tilanteessa tulisi toimia? MTV Lifestyle otti selvää.

"Ystäväni poikaystävä yritti iskeä minua hiljattain. Hän laittoi baarissa kätensä reidelleni ja yritti suudella. Torppasin hänen aikeensa luonnollisesti heti alkuunsa, mutta en uskaltanut kertoa tapauksesta ystävälleni. Tiedän, että hän pahottaisi mielensä, mutta pelkään myös, että hän suuttuu minulle. He ovat olleet jo 5 vuotta yhdessä. Pitäisikö minun kertoa tapauksesta ystävälleni?", nimimerkki Ida kysyy tällä viikolla.

Näin naispaneeli vastasi:

"Etkö itse haluaisi kuulla asiasta, jos kyseessä olisi oma poikaystäväsi? Mielestäni kannattaisi kertoa tapahtuneesta rehellisesti. Jos asia paljastuu joskus myöhemmin, saattaa koko ystävyytenne olla vaakalaudalla sen takia, että olet pimittänyt tuollaista tietoa. Lisäksi kannattaa miettiä, haluatko ystäväsi ihan oikeasti viettävän elämäänsä tuollaisen tyypin kanssa? Itse ainakin olisin taipuvainen uskomaan, että tuo tuskin on ensimmäinen kerta, kun mies touhuaa jotakin tuollaista."
– Nainen, 27, parisuhteessa

"Kylläpä poikaystävä laittoi sinut vaikeaan välikäteen! Jos kerrot ystävällesi, hän saattaa reagoida huonosti ja suuttua sinulle. Toisaalta jos et kerro, et ehkä ole ystäväsi luottamuksen arvoinen. Mielestäni ystäväsi kuuluu saada tietää, että hänen poikaystävällään ei ole puhtaat jauhot pussissa. Pahinta olisi, jos ystävällesi selviäisi toista kautta, että poikaystävä on yrittänyt vikitellä sinua tai muita naisia. Ainakin osaat hyvänä ystävänä valita sanasi varoen."
– Nainen, 27, parisuhteessa

"Olen joskus ollut vastaavanlaisessa tilanteessa ja itseasiassa jopa ihastunut ystäväni poikaystävään. Tunteet olivat molemminpuolisia, mutta emme tehneet asian suhteen mitään eleitä. En kertonut ystävälleni kummankaan meidän tunteista, koska emme tehneet asian eteen mitään. Jos kuitenkin jotain olisi tapahtunut tai tunteet olisivat edenneen ihastuksesta eteenpäin, niin olisin kertonut. Tunteilleen ei aina voi mitään, mutta teolleen voi.

Kertoisin ystävälleni heti, jos hänen poikaystävänsä yrittäisi oikeasti iskeä ja kyse ei edes olisi mistään ihastuksesta tai muusta. Jotkut muutkin ovat saattaneet tilanteen todistaa, jos hän on kerta iskenyt sinua baarissa. Haluaisit varmasti itse tietää, jos jotain tuollaista tapahtuisi? Itse en haluaisi seurustella miehen kanssa, joka yrittää iskeä ystäviäni tai ketään muitakaan! Asiat on tietenkin aina helpommin sanottu kuin tehty, mutta toivottavasti kerrot asiasta ystävällesi.”
– Nainen, parisuhteessa, 25

”En ehkä suoralta käsin lähtisi kertomaan tapauksesta, koska mitään ei kuitenkaan tapahtunut. Miten ystäväsi poikaystävä suhtautui, kun torppasit hänen aikeensa? Oliko hän pahoitteleva ja huomasi itse mokansa? Jos näin oli, antaisin asian olla. Jos epäilet, että poikaystävä on uskotonta sorttia ja kyseessä on todella hyvä ystäväsi, ottaisin asian puheeksi poikaystävän kanssa, ja antaisin hänelle tilaisuuden kertoa asiasta itse tyttöystävälleen. Kannattaa kuitenkin muistaa, että parisuhde on kahden ihmisen välinen asia, eikä koskaan voi tietää, millaisten tapahtumien summa tällaiset tilanteet ovat. Tämän takia en näe tarpeelliseksi itse sekaantua ystävieni suhteisiin, ellei tilanne aivan välttämättä sitä vaatisi. Tässä tapauksessa mielestäni ei.”
– Nainen, parisuhteessa, 25

"Onpas kiusallinen tilanne. Mielestäni on vähän itsekästä, jos et kerro tilanteesta ystävällesi. Ystäväsi ansaitsee tietää totuuden, vaikka se voisi tulehduttaa teidän välinne hetkellisesti. Mieti myös rehellisesti, että kuinka paljon sinulla on ollut osuutta asiaan. Jostain ystäväsi poikaystävä on selvästi saanut päähänsä, että voisit olla kiinnostunut hänestä. Toki alkoholilla on varmasti ollut rohkaiseva vaikutus, mutta jostain ajatus on alun perin ujuttautunut miehen päähän. Oletko kenties viattomasti hieman flirttaillut hänelle? Älä siltikään syytä itseäsi: vika on aina pettäjässä, ei suhteen ulkopuolisessa henkilössä.

Kerro ystävällesi totuus. Sano, että tilanne tuntuu sinustakin pahalta. Korosta myös sitä, että haluat ennen kaikkea pysyä hyvissä väleissä ystäväsi kanssa. Jos ystäväsi on järkevä nainen, hän ymmärtää kyllä, kuka teistä kolmesta joutaa jäädä menneisyyteen. "
– Nainen, 23, parisuhteessa

”Mikäli olette hyvin läheisiä ystäväsi kanssa, kertominen varmasti kannattaisi. Ystäväsi todennäköisesti luottaa sinuun ja uskoo sinun olevan rehellinen. Jos ystäväsi on viisas, ei hän suutu, vaan ymmärtää, miksi halusit kertoa.

Jos epäröit, mieti: haluatko, että ystäväsi elää suhteessa miehen kanssa, joka törttöilee, eikä arvosta ystävääsi? Entä haluaisitko itse tietää, jos oma poikaystäväsi toimisi samoin? Ystäväsi miehen toiminta ei viesti kaiken olevan heidän suhteessaan hyvin. Kissan pöydälle nostaminen voi auttaa heitä selvittämään ongelmiaan tai ystävääsi pääsemään moisesta kierosta tyypistä eroon. Vaikka asiaa olisi aluksi hankala ottaa puheeksi, yleensä rehellisyys lopulta palkitaan.”
– Nainen, 29, avoliitossa

”Ehdottomasti sinun pitää kertoa asiasta ystävällesi. Jos ei ystäväsi voi luottaa edes sinuun, niin mihin sitten? Hänellä on oikeus tehdä itse päätös, jatkaako suhdetta vai ei moisen uutisen jälkeen, et voi tehdä päätöstä hänen puolestaan. Mitä pidempää venytät asian kertomista, sitä epäluotettavammalta vaikutat. Kerro. Heti.”
– Nainen, 28, sinkku

Lue myös:

    Uusimmat