Täyteläiset omenacrepit

Ihanan ohuet crepit valmistetaan melko täyteläisestä taikinasta, jossa on normaalia lettutaikinaa enemmän munaa ja kermaa. Kätevimmin crepit syntyvät valmiista lettu- ja vohvelijauheesta. Ole paistaessa tarkkana, että crepit eivät pala.

Crepit

Noin 12 kpl

  • 3 munaa
  • 4 dl maitoa tai kermamaitoa (voi olla laktoositonta)
  • 2 dl Myllyn Paras Karkea- tai Erikoisvehnäjauhoja
  • ½ tl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 2 rkl voisulaa tai öljyä

Riko munat kulhoon ja vatkaa munien rakenne rikki. Vatkaa joukkoon neste, jauhot, suola, sokeri ja rasva. Anna taikinan turvota mieluiten ½ tuntia. Paista isohkoiksi seitinohuiksi ohukaisiksi/räiskäleiksi.

Crepit valmiista jauhoseoksesta

  • 5 dl vettä tai vettä + kermaa (voi olla laktoositonta)
  • 1 pussi Myllyn Paras lettu- ja vohvelijauhoja

Vispaa veteen Lettu- ja Vohvelijauhot tasaiseksi taikinaksi. Paista miedohkolla lämmöllä lettupannulla pieniä tai isompia lettuja, käytä paistamiseen rasvaa ainakin valurautapannulla.

Omenapala-punssitäyte

  • 4 omenaa tai 6-7 luumua
  • 1 dl punssia tai portviiniä
  • 1 dl omenamehua
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 kanelitanko
  • Sekä lisäksi:
  • 2 dl kuohukermaa (voi olla laktoositonta)+ sokeria

Keitä omenapaloja (tai luumupaloja) kattilassa punssi (tai portviini)-mehu-sokerimausteseoksessa noin 15 min, kunnes seos on karamellisoitunut. Poista kanelitanko. Vatkaa erikseen kerma ja sokeri vaahdoksi. Tarjoile creppien kanssa.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat