Tätä odotetaan kuin kuuta nousevaa – ”halvan” Teslan ennakkomyynnin aikataulu selvisi

Teslan nykyinen Model S ja ensi vuonna myyntiin tuleva Model X ovat hinnaltaan monen ulottumattomissa. Model S:n hinnat alkavat pienimmällä akkukapasiteetilla 85 000 eurosta. Samaan hintaluokkaan asettunee myös uusi tila-auto Model X.

Moni onkin haaveillut edullisemmasta perusmallista – kohta sellainen on myös saatavilla. Yhtiön johtaja Elon Musk ilmoitti hiljattain Twitterissä, että kompaktimman Tesla Model ”kolmosen” ennakkomyynti alkaa ensi vuoden maaliskuussa, jolloin auto myös lanseerataan maailmalle. Musk kertoi, että hintaa tulee olemaan noin 35 000 dollaria, joten se tulee olemaan suora kilpailija muun muassa BMW:n 3–sarjalle ja C-sarjan Mercedes-Benzille.

Auton on määrä tulla markkinoille kuitenkin vasta vuonna 2017, mutta aikataulu riippuu myös Teslan uudesta Gigafactory-tehtaan valmistumisesta. Uudet Teslaa pannaan kokoon kyseisessä tehtaassa Nevadassa.

Uuden Teslan toimintasääteeksi on ilmoitettu 200 mailia, joka tarkoittaa noin 320 kilometriä. Se on selvästi vähemmän kuin nykyisessä Model S –mallissa, joka kulkee isoimmalla akkukapasiteetilla yli 500 kilometriä. Siitä huolimatta autoa odotetaan maailmalla innokkaana. Myös Teslan vahva osakekurssi nojautuu vahvasti Model 3 -malliin.

Lue myös:

    Uusimmat