Tätä et tiennyt McDonald’sista – lue yllättävät faktat

Yhdysvalloissa vietettävän virallisen hampurilaiskuukauden kunniaksi ruokasivusto The Daily Meal listasi yllättäviä faktoja pikaruokaketju McDonald'sista.

Lähestulkoon jokainen on joskus käynyt McDonald’sissa, mutta harva tietää kyseisen ruokaketjun historiasta tai sen kujeista paljoakaan.

Ensimmäiset annokset

Alun perin McDonald’sissa oli tarjolla muun muassa grillattua pihviä, kinkkua, possun lihaa ja chiliä. Jälkiruokana tarjoiltiin maapähkinävoi-hilloleipiä.

Aamupala

McDonald’s toi ensimmäisenä pikaruokalana aamupalavaihtoehdot markkinoille vuonna 1972.

Tuottava pikaruokala

McDonald’s-ketju ansaitsee päivittäin noin 75 miljoonaa dollaria eli noin 56 miljoonaa euroa.

McDonald’sin logo yksi maailman tunnetuimmista

Kansainvälisen tutkimuksen mukaan McDonald'sin kultaiset kaaret tunnetaan paremmin kuin kristinuskon ristisymboli.

Ruokkii huiman määrän ihmisiä

Suomessakin suosittu pikaruokalaketju ruokkii päivittäin noin 68 miljoonaa ihmistä päivittäin.

Maailman suurin ”lelujakelija”

20 prosenttia päivittäin myydyistä annoksista on lastenateria. Happy Meal -lastenateria sisältää lelun ja jos päivittäin myydään noin 68 miljoonaa ateriaa, niin se tekee melko monta leluja päivässä.

McDonald'sin kellarista yliopistoksi

McDonald’sin entinen toimitusjohtaja Fred Turner perusti ensimmäisen Hamburger University -nimisen yliopiston McDonald’sin kellariin vuonna 1961. Opistossa opiskelee vuosittain noin 5 000 opiskelijaa.

Suurin McDonald’s sijaitsee Oklahomassa

Maailman suurin McDonald’s on nimeltään Glass House McDonald’s. Kyseisestä ravintolasta saa runsaasti muista poikkeavia annoksia kuten esimerkiksi panineja ja pastaa. Lontoon Olympialaisia varten vuodeksi 2012 rakennettiin tosi Glass House McDonald'siakin isompi väliaikainen Mäkkäri olympiakylään

Englannin kuningatar omistaa yhden Mäkkärin

Englannin kuningatar Elisabeth omistaa McDonald'sin lähellä Buckinghamin palatsia. Kuningattarella on omistuksessa runsaasti eri kiinteistöjä.

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat