Tätä ei ikinä julkistettu – peruttu Nokia-tabletti paljastui kuvissa ja videoilla

Mitä luultavimmin vuodelle 2014 kaavaitu ja sittemmin peruttu Nokia-tabletti on nyt vuosia myöhemmin paljastunut kuvissa ja videolla. Nokia RX104:stä, eli koodinimestä Nokia Vega, uutisoi ensimmäisenä ProtoBetaTes-sivusto.

Nokia Vega on ulkoisesti pitkälti Lumia 2520:n kaltainen, mutta sisälsi muun muassa keraamiset virta- ja äänenvoimakkuuspainikkeet sekä fyysisen Windows-painikkeen kapasitiivisen sijaan. Lumia 2520:n tavoin Vegassa on 10,1-tuumainen näyttö, jota ympäröivät nykypäivän standardeihin verrattuna kerrassaan massiiviset reunukset. Tarkkuutta näytöllä olisi ollut 1 366 x 768 pikseliä.

Nokia Vegan akkukapasiteetista ei puolestaan ole tietoa, mutta tehoista Vegassa olisi vastannut neliytiminen NVIDIA Tegra 3 -prosessori. Sen seuraksi kaavailtiin 2 gigatavua RAM-muistia ja 32 gigatavun tallennusmuistia, toki microSD-muistikortilla laajennettavaa. Painoa tabletille olisi kertynyt 800 grammaa, rahtusen Lumia 2520:aa enemmän.

Lumia 2520:sta poiketen Vegaan oli kaavailtu myös NFC-yhteyksiä sekä erillistä painiketta näytön kierrolle ja sen estämiselle.

Perutussa tabletissa oli myös 8 megapikselin takakamera ja 1 megapikselin etukamera lähinnä videopuheluita varten. Lumia 2520:n tavoin myös Vegasta oli kuvien perusteella suunnitteilla useampia pirteitä värivaihtoehtoja, perinteiseen Lumia-tyyliin.

Vuonna 2014 Microsoft-yhteistyön vedellessä viimeisiään Nokian oli alun perin määrä julkaista yhteensä viisi tablettitietokonetta. Markkinoille asti ehtineen Lumia 2520:n ja nyt julkisuuteen päätyneen Nokia Vegan lisäksi tekeillä olivat koodinimet Illusioinist, Mercury ja Pine, jotka kaikki olivat varustettu Microsoftin vähemmän loistokkaalla Windows RT -käyttöjärjestelmällä.

Nokian yrityksistä huolimatta Lumia 2520 ei noussut aikansa myydyimpien älylaitteiden joukkoon, mikä mitä luultavimmin johti muun tablettikatraan alasajoon jo ennen julkaisua.

Hyvin lähellä julkaisukuntoa ollut Nokia Vega on nyt nähtävillä ensi kertaa videoilla, jotka voit katsoa alta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja