Tästä Tivolista ei välttämättä hupia irtoa – mutta halvalla saa

Alkuvuonna Suomeen rantautunut uusi automerkki SsangYoung laajentaa mallistoaan. Vuorossa on täysin uusi kompaktien SUV-autojen luokkaan sijoittuva Tivoli.

Kokonaispituutta uutuudella on noin 4,2 metriä. Mittoihin nähden tilantarjonnan kerrotaan olevan luokkansa kärkeä sekä matkustamon että tavaratilan osalta. Perusmuodossaan tavaratila vetää 423 litraa ja laajennettuna 1115 litraa.

Uutuus tulee tarjolle alkuun vain 1,6-litraisella bensiinimoottorilla, joka tarjoaa 92 kW (128 hv) tehon ja 160 Nm väännön. Vaihteistona toimii joko 6-portainen manuaali tai automaatti. Aina etuvetoisen auton keskikulutukseksi ilmoitetaan manuaalivaihteistolla 6,4 ja automaattina 7,2 l/100km.

Hiilidioksidipäästöinä tämä tarkoittaa nykypäivänä varsin suuria lukemia eli 154 ja 167 g/km, mikä toki tuntuu suoraa autoveron määrässä.

SsangYong kilpailee päästöistä huolimatta etenkin hinnallaan. Tivolin hinnat alkavat Crystal-varustetasolla varustetun auton 20 990 eurosta. Parempi Quartz varustelu maksaa 3000 euroa ja siihen hintaan kuuluvat muassa automaatti-ilmastointi, kosketusnäytöllinen viihdejärjestelmä sekä peruutuskamera. Automaattivaihteiston saa paremman varustelun yhteydessä ja silloin auton kokonaishinta on 26 990 euroa.

SsagYong Tivoli esitellään Suomessa kesän jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat