Tästä syystä käännät pääsi kuvissa aina oikealle – kokeile vaikka itse!

Kuvissa onnistuu todennäköisimmin, jos kuvan ottaa viistosti vasemmalta, selviää tuoreesta tutkimuksesta.

Psykologi Annukka Lindellin tutkimuksen mukaan ihmiset pitävät useimmiten enemmän kasvojensa vasemmasta puolesta. Tästä syystä myös selfiet, jotka on otettu viistosti vasemmalta, näyttävät omaan silmään parhaimmalta. Tulos oli australialaistutkimuksen mukaan sama miehillä ja naisilla sekä vasen- ja oikeakätisillä.

Erään tutkimuksessakin sivutun markkinointiselvityksen mukaan 16–25-vuotiaat naiset käyttävät jopa viisi tuntia viikossa selfieiden ottamiseen. Selfieiden ahkerimpien ottajien mielestä he myös näyttävät paremmilta itse ottamissaan selfieissä kuin muiden ottamissa kuvissa.

Yksi syy siihen, että vasenta puolta kasvoista suositaan, on tutkimuksen mukaan oikea aivopuolisko, joka vastaa ihmisen tunteista. Koska aivopuoliskot ohjaavat pääasiassa aina kehon vastakkaista puolta, pidetään vasenta puolta kasvoista ilmeikkäämpänä.

Tämä näkyy myös siinä, että kun kuvattavaa pyytää ilmaisemaan jonkin tunteen, hän kääntää yleensä luonnostaan päätään hieman oikealla. Kun taas kuvattavaa pyytää piilottamaan tunteensa kuvassa, hän kääntää kasvojaan vasemmalle.

Tutkimus julkaistiin Frontiers in Psychology -julkaisussa helmikuussa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja