Tästä saavat lihavien arvostelijat nenilleen: Nämä naiset eivät häpeile vartaloaan – katso upeat kuvat!

Miten reagoisit, jos juoksisit maratonia ja kannustuksen sijaan sinua heiteltäisiin kananmunilla? Ilmiö nimeltä fat shame on nostettu pöydälle ja se on saanut ihmiset kampanjoimaan monipuolisemman kehonkuvan puolesta. 

Bloggaaja, kirjailija ja mielipidevaikuttaja Ragen Chastain juoksi ensimmäistä maratoniaan, kun viereen pysähtyi auto. 

– "Hei, läski!", kuulin jonkun huutavan ja tajusin, että hän tarkoitti varmaankin minua, Chastain kertoo Mashable-sivustolla. 

Kun Chastain kääntyi, hän näki kolme miestä, jotka ryhtyivät pommittamaan häntä kananmunilla. 

– He eivät osuneet minuun, lähes 140 kiloiseen naiseen lähietäisyydeltä! Eniten olin huolissani heidän onnettomasta heittotekniikastaan, Chastain nauraa nyt muutama vuosi tapahtuneen jälkeen. 

Vaikka hän nauraa tapahtuneelle tänään, tapahtumahetkellä hänen olonsa oli vähemmän positiivinen: Chastainin mukaan hänet häpäistiin koska hän on ylipainoinen ja harrastaa silti liikuntaa. 

– Ihmiset sanovat aina että lihavien pitää harrastaa liikuntaa, mutta kun astut ulos kodistasi treenivaatteisiin pukeutuneena, he käyttävät tilaisuuden hyväkseen ja haukkuvat sinua, Chastain toteaa. 

Jos kuva ei näy, katso se täältä. 

"Olen vain huolissani terveydestäsi"

Englanninkielinen internet on kehittänyt ilmiölle nimenkin, "fat shame", joka tarkoittaa ylipainoisten ihmisten halveksuntaa heidän kokonsa vuoksi. 

Häpeän sijaan ilmiöstä keskustelu on kuitenkin saanut ihmiset ympäri maailmaan toimimaan monipuolisemman kehonkuvan puolesta, julistamaan oikeuttaan liikkumiseen ja omaan kehoonsa. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– “Olen vain huolissani terveydestäsi”, on lause, jolla ylipainoisia pilkkaavat usein perustelevat käytöstään. He kertovat olevansa huolissaan siitä ettei lihava pidä huolta itsestään ja siksi heillä on oikeus kommentoida asiaa, Mashable-lehden toimittaja Katie Dupere kirjoittaa. 

Samaa mieltä on Roz The Diva, tankotanssiopettaja ja personal trainer.

– Ihmiset yhdistävät painon terveyteen. Terveys on kuitenkin paljon muutakin kuin kilomäärä, jota kannat mukanasi, hän muistuttaa.


Lue myös:

    Uusimmat