Tästä kolumnista suomalaiset suuttuivat – Ovatko juomatapamme näin häpeällisiä?

MTV3:n kirjeenvaihtaja Tapio Nurminen aiheutti kesällä porua kritisoituaan Suomea ja erityisesti suomalaisia juomatapoja kolumnissaan Euroopan takamaa lätäkön tuolla puolen. Saksassa pitkään asunut Nurminen keskustelee huomenna suomalaisesta juomakulttuurista Studio55.fin vieraana.

Pikkujoulukauden kunniaksi Studio55.fin aiheena on huomenna suomalainen juomakulttuuri. Keskustelemaan saapuu MTV3:n Saksan kirjeenvaihtaja Tapio Nurminen, joka ei säästellyt sanojaan viime kesäisessä kolumnissaan Euroopan takamaa lätäkön tuolla puolen.

– Suomi on kaukana kauniista, puhtaasta ja sivistyneestä maasta. Ystävällisyys ja ilo irtoavat suomalaisesta immeisestä yhtä herkästi kuin graniittijärkäle routaisesta maasta, Nurminen tylyttää tekstissään.

– Entäs se sivistys? Löytyyhän sitä, kun jaksaa uskoa ja katsoa asioita myönteisesti. Mutta jos sattuu eksymään puoliltaöin festivaaliviikonloppuna Porin jazz-kadulle, usko hiipuu – lähes lopullisesti.

– Menkääpä joskus samaan vuorokauden aikaan vastaavaan keskieurooppalaiseen musiikkitapahtumaan ja yrittäkää löytää yhtä paljon umpihumalaisia kadulla sykkyrässä istuvia keski-ikäisiä naisia, jotka vaatetuksesta ja käsilaukusta päätellen ovat arkisin yhteiskuntamme hyvätuloisia kantavia voimia, Nurminen sivaltaa suomalaista juhlakansaa.

Kolumnissaan Nurminen toteaa kesäisen Helsingin kauneuden olevan myytti ja kuvailee, kuinka juopuneet kuuluvat kesäisen pääkaupunkimme katukuvaan.

– Kappelin terassilla opaskirjojen sinne ohjaamat turistit pälyilevät pelästyneinä niitä paikallisia, jotka vielä pysyvät pystyssä, Nurminen kirjoittaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja