Tästä ei Leijonien voittohaastattelu parane – loistotorjuntoja esittänyt sankarivahti heitti vitsin MM-kultakisojen roolistaan

Suomelle voiton jääkiekon MM-kisojen avausottelussa Yhdysvaltoja vastaan taannut maalivahti Jussi Olkinuora oli ensimmäisen totisen arvokisaottelunsa jälkeen rennolla tuulella.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Olkinuora torjui Leijonien maalillaan 29 kertaa, kun Suomi kukisti USA:n tiukkojen vaiheiden jälkeen 2-1. Helpolla pisteet eivät Latvian MM-kisojen avausottelussa kuitenkaan tulleet.

Metallurg Magnitogorskin maalivahtia tarvittiin apuun monessa kiperässä tilanteessa, kun amerikkalaiset hakivat tasoitusta. Hän nautti vastuuroolistaan täysin siemauksin.

– Kyllähän se hyvin meni. Olisi kiva pelata muitakin kuin Iso-Britanniaa vastaan, Olkinuora nauroi letkeässä haastattelussaan C Morella.

Viittaus juontaa juurensa vuoden 2019 MM-kultakisoihin, joissa Jukka Jalonen heitti silloisen Pelicans-veskarin tolppien väliin vain 5-0-voittoon päättyneessä läpihuutopelissä brittejä vastaan. Nyt Iso-Britannia on taas Suomen lohkossa.

Katso Olkinuoran letkeä voittohaastattelu jutun ylälaidan videolta!

Avausottelun pelaavaan rooliin pääseminen ja varsinkin tällainen suoritus takaavat sen, että Olkinuoralle on kaavailtu tehtäviä myös tulevissa kovissa kamppailuissa.

– Kyllähän se on mukavaa. Ainahan täällä mukavaa on olla – pelaa tai ei, mutta varsinkin, kun pelaa. Kyllä mä ymmärrän, miksi jengi tänne tulee, Olkinuora kommentoi värikkääseen tyyliinsä MM-kisojen tunnelmaa.

Leijonien muut maalivahdit MM-turnauksessa ovat Harri Säteri ja Janne Juvonen.

Lue myös:

    Uusimmat