Tässäkö surullisin keksintö ikinä? Robotti antaa hellyyttä kuolevalle, katso video!

"Last Minute Robot", eli vapaasti suomennettuna viime hetken robotti, on osa opiskelija Dan Chenin luomaa taideteosta. Sen tarkoituksena on lohduttaa ja antaa tukea kuolemassa olevalle ihmiselle. Katso video erikoisesta keksinnöstä.

Taideopiskelija Dan Chen on kehitellyt erikoisen robotin osana lopputyötään, jonka tarkoituksena on herätellä ihmisiä keskustelemaan teknologian rajoista.

"The last minute robot" on keksintö, jonka tarkoituksena on antaa läheisyyttä kuolevalle ihmiselle ja helpottaa tämän matkan alkua tuonpuoleiseen. Kun potilaan hengitys hidastuu ja kuolema on lähellä, robotti aktivoituu.

– Hei, olen viimeisiä hetkiäsi varten oleva robotti ja olen täällä auttaakseni ja helpottaakseni oloasi. Olen pahoillani, että läheisesi eivät ole täällä saattelemassa sinua, mutta älä pelkää – minä olen täällä, robotti kertoo aluksi.

Jutellessaan robotti silittelee kuolevan kättä, jotta tämä tuntisi läheisyyttä kuolinhetkellään.

– Kuolema on ehkä haavoittuvin osa ihmisen elämästä, jolloin toisen läheisyys on tärkeä asia. Installaatiossani vaihdoin ihmisen läheisyyden robotin kosketukseen. Tarkoituksenani on kyseenalaistaa kosketuksen voima ja ajatuksena on viedä ihmisen korvaaminen teknologialla äärimmilleen, kertoo Chen väitöskirjassaan.

Tässäkö maailman surullisin keksintö? Katso video!

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja