Tässä tulee Suomen halvin uusi nelivetoinen auto

Kyseessä on Suomen markkinoille paluun tekevä Fiat Panda. Vuonna 2011 esitelty Pandan kolmas sukupolvi tulee meille tarjolle kahtena kaupunkiversiona nimiltään Easy ja Lounge, sekä kahtena maasturiversiona nimettynä 4x4 ja 4x4 Cross.

Panda on edelleen erittäin kompaktin kokonainen viiden hengen auto; pituutta on 3,7 metriä ja leveyttä sekä korkeutta 1,64 metriä. Tavaratilaa tähän mittaan mahtuu 225 litraa ja selkänojat taitettuna minimaasturiin mahtuu tavaraa 870 litran verran.

Moottorivaihtoehtoina on kolme eri tehoista bensiinivaihtoehtoa. Easy- ja Lounge-versioihin tarjotaan 69-hevosvoimaista 1,2-litraista moottoria. Näiden mallien hinnat alkavat 12 989 eurosta. Start-Stop-järjestelmällä ja automaattivaihteistolla varustettu etuvetoinen malli on 85-hevosvoimainen ja kustantaa 15 223 euroa. Sama 0,9-litrainen moottori löytyy myös nelivetomallien pellin alta, mutta teholukema on niissä 90 hevosvoimaa. Muun muassa Terrain Control -ajo-ohjelmavalitsimella varustettu Panda 4x4 Cross lähtee kotipihaan 18 889 eurolla. Nelivetoiset mallit tarjoavat myös 400 kilon vetokyvyn pienien lastien siirtelyyn.

Panda on mielenkiintoinen lisä Fiatin mallistoon. Hetken tauolla ollut maahantuonti alkoi tammikuussa uudestaan Fiat Chryshler Automobilesin (FCA) toimesta.

Lue myös:

    Uusimmat