Tässä ovat Suomen parhaat työpaikat yli 50-vuotiaille!

Ikäsyrjintä vaikeuttaa varttuneempien pärjäämistä työmarkkinoilla, mutta onneksi on myös yrityksiä, jotka ymmärtävät kokemuksen arvon.

Aller Median Oma Aika-lehden järjestämässä kilpailussa haettiin Suomen parhaita työpaikkoja yli 50-vuotiaille. Titteliä hamunneet yritykset ja julkisyhteisöt erittelivät hakemuksissaan miten ne tukevat yli 50-vuotiaiden asemaa ja työhyvinvointia, esimerkiksi rekrytoimalla varttuneempia tai järjestämällä konkareille ikäohjelmia ja etenemismahdollisuuksia. Lisäksi osallistuneiden yritysten henkilökunta sai arvioida kyselyssä omaa työpaikkaansa. Kilpailussa oli omat sarjansa pienille, keskisuurille ja suurille yrityksille.


Voittajat valinneessa raadissa istui Oma Aika-lehden päätoimittaja Anna-Liisa Hämäläinen, Aller Media Oy:n toimitusjohtaja Pauli Aalto-Setälä, työministeri Lauri Ihalainen, lääkintöneuvos Kristiina Mukala, Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Risto E. Penttilä ja professori Alf Rehn.

Pienimmistä, 10-50 hengen yrityksistä voiton vei Speed Oy, kuljetusalan yritys Helsingistä. Speed oy:n työntekijöistä suurin osa on täyttänyt 50 vuotta, ja henkilöstön vaihtuvuus on ollut pientä. Tuoreimmat rekrytoidutkin ovat 57- ja 62-vuotiaita. Toimitusjohtaja Tuomo Vallas kertoi palkinnonjakotilaisuudessa iän tuoman kokemuksen herättävän tyytyväisyyttä asiakkaissakin.


– Viime vuonna asiakastyytyväisyystutkimuksessa tärkeimmäksi kriteeriksi käyttää meidän palveluitamme nousi ammattitaitoinen ja osaava henkilökuntamme, ensimmäisen kerran näin kävi vasta 20 vuoden kokemuksen jälkeen, Vallas iloitsi.

Pienistä ja keskisuurista työpaikoista voiton vei Kajaanin kaupungille ateria- ja puhtaanapitopalveluita toimittaja Kajaanin Mamselli -liikelaitos, jonka työvoimasta yli 60 prosenttia on yli 50-vuotiaita naisia. Tunnustuksella raati halusi myös huomioida arvokasta työtä, joka harvemmin saa tarpeeksi arvostusta osakseen.

Suurien yritysten sarjassa parhaimmaksi työpaikaksi valittiin Espoon seurakuntayhtymä, jonka työntekijät suitsuttivat olevan antoisa työyhteisö varttuneemmille työntekijöillekin. Eri ikäryhmät puhaltavat Espoon seurakunnissa yhteen hiileen ja työelämässä on ollut joustavuutta, raadin perusteluissa kiitellään.

Kunniamaininta luovutettiin vuosikymmenet yksityisenä perhepäivähoitajana toimineelle lahtelaiselle Tuire Monoselle.

87-vuotias Elvi pyörittää leipomoa – katso video työpäivästä!


Studio55.fi vieraili syksyllä 87-vuotiaan leipomoyrittäjä Elvi Avikaisen työpaikalla. Katso, mikä Elvin jaksamisen salaisuus on.

87-vuotias Elvi Avikainen tekee pitkää päivää 1:38

Lue myös:

    Uusimmat