Tässä ovat Suomen arvokkaimmat asuinalueet

Huoneistokeskuksen Arvoasuntokatsaus 2010 listasi Suomen suurimpien kaupunkien arvoasuntoalueet.

Asutko kalliisti vanhassa talossa suuren kaupungin keskustassa ja vesistöjen äärellä? On hyvin mahdollista, että asut silloin yhdessä Suomen arvokkaimmista alueista, sillä Huoneistokeskuksen haastattelemat asiantuntijat listaavat ne yleisiksi arvostettujen alueiden piirteiksi. Myös uniikit rakennukset ja lähellä sijaitsevat palvelut nostavat asuinalueen arvoa.

Asutko arvokkaalla seudulla? Katso lista ja tutustu Jokakodissa alueen myyntikohteisiin.

Kanta-Helsinki

Arvoasunnot löytyvät vanhoista kaupunginosista, kuten Kaivopuistosta, Ullanlinnasta, Eirasta, Ka-tajanokalta, Kruununhaasta ja Töölöstä.

Länsi- ja Pohjois-Helsinki

Upeasti kunnostetut vanhat omakotitalot, paritalot ja rivitalot ovat erityisesti lapsiperheiden suosi-ossa. Etenkin Tapaninvainio, Tapanila, Pakila, Paloheinä ja Käpylä ovat haluttuja alueita.

Itä-Helsinki

Kulosaaren, Tammisalon, Marjaniemen, Jollaksen ja Karhusaaren suurehkoilla tonteilla sijaitsevat omakotitalot, paritalot ja erillistalot houkuttavat ostajia.

Vantaa

Vantaalla ei juuri ole arvoasuntoalueita, mutta yksittäisiä arvoasuntoja löytyy. Alueina Heidehof ja Kartanonkoski ovat kysyttyjä.

Espoo-Kauniainen-Kirkkonummi

Espoossa erittäin haluttuja osoitteita ovat Westendintie, Mellstenintie ja Haukilahdenranta. Kauniaisissa Gallträskin järven alue ja Akatemian ympäristö, Kirkkonummella Hvitträskin alue Luomas-sa ja Porkkalanniemi.

Tampere

Tampereen arvoasuntoalueiden ykkönen on vanha Pyynikki ja suosittuja ovat myös keskustan vanhat talot sekä uudemmat rantatalot.

Turku

Turun arvoasuntoalueet sijoittuvat Aurajoen rantamille, Puolalanpuiston ja Vartiovuoren ympäristöön sekä Etelärannan, Majakkarannan ja Turun saarten asuinalueille.

Oulu

Oulussa arvoalueiden idyllisyys ja asuntojen persoonallisuus ovat tärkeitä. Rantakastelli, Lehtoranta, Pikisaari, Värttö ja Kiikeli ovat viiden kärjessä.

Kuvat: Lehtikuva

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja