Tässä ovat SM-liigan syksyn parhaat pelaajat – vain suomalaissuuruuksiin verrattu tähti pystyi rikkomaan Ilveksen rintamaa

11:55
Liigaviikko-ohjelmassa nimettiin muun muassa syksyn suurimmat onnistujat.

MTV Urheilun jääkiekkoasiantuntija Petteri Sihvonen nimesi Liigaviikko-ohjelmassa SM-liigan syyskauden parhaat pelaajat.

SM-liigan syyskausi sai yllättävän päätöksen, kun se joutui yli kolmen viikon mittaiselle ottelutauolle Suomen pahentuneen koronavirustilanteen vuoksi.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Liigasyksyn parhaaksi pelaajaksi Sihvonen nostaa hiljattain Anaheim Ducksin NHL-kauteen valmistautumaan lähteneen Lukas Dostalin. 20-vuotias Dostal ehti pelata Ilveksen tolppien välissä 11 ottelua hurjalla torjuntaprosentilla 94,1.

– Ilveksen huikea pelitapa vaatii sen, että veskarilla koppi tarttuu. Hän otti illasta toiseen 2530 torjuntaa. Mahdollisti sen, että tämä nuori joukkue sai sen itseluottamuksen hyökätä raikkaasti ja pelata iloista lätkää, Sihvonen perustelee valintaansa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Yksi syksyn toinen suuronnistuja on Ilveksen Arttu Ruotsalainen, joka johtaa SM-liigan piste- ja maalipörssiä suvereenisti. Ruotsalainen on takonut 19 ottelussa tehot 16+11. 23-vuotias hyökkääjä tavoittelee paikkaa Buffalo Sabresin NHL-miehistöstä, joten hän jättänee tupsukorvat kesken kauden.

– Hän on loistava hyökkäyssuunnan pelaaja ja jonkinlaisia edistysaskelia on puolustamisessa. Maaginen ylivoimapelaaja. Pelintekijä, joka kuitenkin ampuu enemmän kuin syöttää, mutta silti syöttää hyvin, Sihvonen kehuu.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Ei kahta ilman kolmatta. Mahtavan alkukauden pelanneen Ilveksen riveistä löytyy useita onnistujia. NHL-joukkue Calgary Flamesista alkukaudeksi lainattu Juuso Välimäki on yksi heistä. 19 ottelussa tehdyt 19 pistettä kertovat omaa kieltään Välimäen panoksesta Ilveksen takalinjoilla.

– Välimäen suoritus on ainakin minut yllättänyt. Mielenkiintoinen puolustaja, joka pelaa tosi rennosti ja on välillä sellainen välihyökkääjä. Hyvin herkästi lähtee tukemaan hyökkäyksiä, Sihvonen sanoo.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Vahvan Ilves-rintaman rikkoo HIFK:n nuori tähti Anton Lundell, joka pelaa upeaa kautta. Sihvonen vertaa kokonaisvaltaisella pelaamisellaan ihastuttanutta Lundellia jopa Raimo Helmiseen ja Aleksander Barkoviin.

– Hän on kokonaisvaltaiselta pelaamiseltaan liigan paras. Hänet olisi voinut valita jopa liigan parhaaksi pelaajaksi Dostalin paikalle. Nuori pelaaja, joka pelaa klassista sentteripeliä.

– Hän koordinoi todella sitä oman viisikkonsa pelaamista ja välittää jokaisesta pelitilanteesta. On hyvä hyökkäämään, mutta puolustustaidotkin on 19-vuotiaaksi aivan loistavat, Sihvonen kehuu.

Liigaviikko paketoi pääkuvan videolla SM-liigan alkukauden. Katso videolta, ketkä olivat syksyn suurimpia onnistujia ja mitkä joukkueet pokkasivat parhaat joulutodistukset.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja