Tässä ovat omituisimmat raskauden aikaiset tuntemukset!

Raskauden aikana naisille voi tulla jos jonkinlaisia oireita ja omituisia tuntemuksia. Cosmopolitan listasi verkkosivuillaan kaikista omituisimmat – lue mielenkiintoinen lista.

The New Mom's Survival Guide -kirjan kirjoittanut terveysasiantuntija Jennifer Wilder kertoo Cosmopolitanille omituisista tunnoista, joita lapsen odottaminen saa tuleville äideille aikaiseksi.

1. Tunnet olosi flunssaiseksi

Raskauden alkuvaiheilla odottavalla äidillä saattaa olla kohonnut ruumiinlämpö ja he saattavat tuntea olonsa flunssaisiksi ja huonovointisiksi. Myös tokkuraisuus ja väsymys kuuluvat asiaan.

2. Rintasi muuttuvat

Myöskin raskauden alkuvaiheilla äidin rinnat saattavat kasvaa paljon ja nopealla tahdilla. Syy johtuu luonnollisesti maidon kerääntymisestä rintoihin.

3. Vihaat ruokia joita ennen rakastit

Hormonaaliset muutokset voivat saada sinut voimaan pahoin, ja tämä voikin olla syynä inhoon entisiä lempiruokiasi kohtaan. Myös hajuaistista tulee tarkempi, jolloin esimerkiksi oksennusrefleksi voi syntyä helpommin.

4. Jalkasi kasvavat

Raskaus aiheuttaa myös nesteen kertymistä elimistöön ja kroppaan aiheuttaen voimistunutta jalkojen hikoilua. Myös nivelsiteet löystyvät hormonien vuoksi, jolloin jalkasi levenevät mahdollisesti jopa yhden koon suuremmiksi – ja luultavasti myös pysyvät sellaisina!

5. Vatsassasi on "ilmaa"

Kun vauva alkaa liikehtiä vatsassasi, se tuntuu luonnollisesti oudolta. Monet odottavat äidit ovatkin kuvitelleet kärsivänsä ilmavaivoista, toiset taas kuvailevat liikehdinnän tuntuvan aivan perhosilta vatsassa.

6. Sinua närästää

Raskaushormonit löysentävät myös vatsasi yläosassa olevia lihaksia, joiden tehtävänä on muun muassa estää happojen nousu takaisin nieluun. Löystyneet lihakset voivat näin ollen johtaa närästyksen kaltaisiin tuntemuksiin.

7. Ihosi väri muuttuu

Raskauden aikana ihoon voi myös kehittyä melasma-niminen tila, joka tarkoittaa melaniinin liiallisesta erityksestä johtuvaa ihon värin vaihtelua. Yleisimmin muutokset näkyvät odottavan äidin nenässä, otsassa sekä poskissa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja