Tässä ovat joulun hittilahjat – löytyvätkö sinunkin paketeistasi?

Joulun hittilahjoista löytyy niin hemmottelua kuin elektroniikkaakin. 

Kauppakeskus Itis teetti täksi jouluksi kyselyn, joka selvitti, mistä tuoteryhmistä kauppiaat uskovat tämän vuoden hittilahjojen löytyvän. Naisia hemmotellaan hoidoilla, kun taas miehille, lapsille ja nuorille hankitaan viihde-elektroniikkaa.

– Kauppiaiden esiin nostamat lahjatrendit liittyivät vahvasti laadukkaaseen vapaa-aikaan, henkilökohtaiseen hemmotteluun ja hyvinvointiin, Itiksen kauppakeskusjohtaja Kirsi Feirikki summaa.

Naisten joululahjojen kohdalla kauppiaat uskoivat lähes yksimielisesti kauneus- ja terveystuotteiden ja -palveluiden suosioon. Palvelut ja laatuaika ajoivat jossain määrin tuotteiden ohi, sillä yksittäiseksi lahjasuosikiksi nostettiin hoitolahjakortti.

Miesten kohdalla lähes 60 prosenttia kauppiaista ennusti liikunta-asuille ja harrastusvälineille suosiota. Ylivoimaisesti vahvimmaksi tuoteryhmäksi nousi kuitenkin viihde-elektroniikka.

Lapsille tiedossa kovia paketteja

Itiksen teettämään kyselyyn osallistuneet kauppiaat ennustivat lasten ja nuorten suosikkilahjojen löytyvän tänä vuonna ennemmin kovista kuin pehmeistä paketeista. Viihde-elektroniikka ja pelit nousivat suosituimmaksi lahjakategoriaksi lähes 90 prosentin osuudellaan. Erityisesti pelikonsolit, pelit, tabletit ja älypuhelimet löytävät tiensä usean suomalaisen lapsen ja nuoren pakettiin tänä vuonna.

Sellon Prisman prismajohtaja Anu Tuomaala kertoo lapsille tarkoitettujen joululahjojen käyvän jo hyvin kaupaksi.

– Tuntuu siltä, että tänä vuonna vietetään lasten joulua. Lasten lahjoihin panostetaan paljon, ja ne ostetaan hyvissä ajoin. Kestosuosikkeja ovat Legot ja Vuoden Lelu -voittajat.

Myös Stockmannilla uskotaan Vuoden Lelujen ja Vuoden suosioon. Niiden lisäksi Stockmann uskoo robottikoirien ja Anne Keddes -eläinasuisten nukkien löytävän tiensä lasten paketteihin.

Puhelimet ja tabletit kovassa huudossa

Myös Gigantti kysyi yli 12 000 suomalaisen joululahjatoiveet. Vastausvaihtoehdoissa oli yhteensä noin 100 eri tuotetta tai palvelua. Elektroniikkatuotteiden lisäksi vertailussa oli mukana iso joukko muita tuotteita ja palveluita, kuten konserttiliput, korut, konvehdit, ruokakorit ja personal trainer -palvelut. Kymmenen suosituimmat lahjatoiveen joukkoon mahtui viisi kodinelektroniikan tuotetta.

– Tabletin ja läppärin yhdistävät 2-in-1-laitteet yleistyvät kovaa vauhtia. Kannettavista tietokoneista tämän vuoden myyntihittejä ovat muun muassa Applen Macbook Air, HP X360 ja Surface Pro 3, joista kahta jälkimmäistä voi käyttää myös tablettina. Tableteissa puolestaan Samsung Tab S ja iPad Air 2 ovat varmoja valintoja, ennustaa Gigantin myynti- ja markkinointijohtaja Niko Sandström.

– Älypuhelimissa odotamme iPhone 6:n, Samsung Galaxy -älypuhelimien sekä keskihintaisten Windows Phone -puhelimien kovaa kysyntää. Äänentoistolaitteissa puolestaan Sonoksen korkealaatuiset äänentoistojärjestelmät ovat ehdottomasti tämän joulun suurin hitti, Sandström sanoo.. 

Stockmann uskoo elektroniikan osalta muun muassa aktiivisuusrannekeiden, tablettien sekä uusien pelikonsolien, Playstation 4:n ja Xbox Onen suosioon. 

Lue myös:

    Uusimmat