Tässä on maailman kapein asunto!

Luultavasti maailman kapeimman talon tittelin omaava puolalaistalo ei sovellu ylipainon kanssa kamppailevalle asukkaalle, sillä se on suurimmillaan vain 1,5 metriä leveä.

Hollanti on tunnettu kanavanvarsilla olevista kapeaakin kapeammista asuintaloistaan, mutta tämä asunto päihittää jopa hollantilaiset sukulaisensa. Puolalaisarkkitehti Jakub Szczesnyn suunnittelema talo on nimittäin niin kapea, ettei sinne mahdu edes portaikkoa.

Puolan pääkaupungissa Varsovassa sijaitseva asunto on leveimmillään 1,5 metriä, ja sen kapein kohta on vain 0,9 metriä. Talo on rakennettu kahden rakennuksen välissä olevalle minimaaliselle kujalle, eikä siihen mahdu edes ikkunoita – ainoana luonnollisena valonlähteenä ovatkin "makuuhuoneessa" olevat pienet reiät, joiden kautta auringonvalo suodattuu sisään.

Kaksikerroksisessa asunnossa kerrosten välillä liikutaan tikapuita apuna käyttäen, eikä paikka muutenkaan luksusta pursua. Esimerkiksi pikkuruinen WC koostuu vain pöntöstä ja lähes suoraan sen yläpuolella olevasta suihkusta. Myös kokkauksesta pitäville asunto tuo haasteita, sillä työtilaa on todella vähän. Suurten illalliskutsujen pitokaan ei asunnossa onnistu, sillä ruokapöydän ääressä on tilaa vain kahdelle nälkäiselle.

Teksti: Jokakoti

Löydä hieman tilavampi asunto Jokakodista, ja pysy mukana asuntomaailman kärryillä tykkäämällä meistä Facebookissa!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja