Mainos

Tässä ne ovat: Terveydelle haitallisimmat ammatit vuonna 2012

Health.com-sivusto listasi epäterveellisimmät ammatit, löydätkö omasi joukosta?

Ammatinvalinta vaikuttaa paljon terveyteen, sillä esimerkiksi runsas istuminen aiheuttaa ongelmia, joita ei voi paikata runsaallakaan hikiliikunnalla.

− Työntekijä tarvitsee kunnioitusta, etuja, riittävästi kannustimia ja hyvää työnohjausta. Myös elämänlaatu työn ulkopuolella on yhtä tärkeää terveydelle, toteaa L.Casey Chosewood kansainvälisestä työturvallisuusinstituutista (National Institute for Occupational Safety and Health).

Työ on kuitenkin aina tekijänsä mukainen ja osa ammateista voi tehdä onnelliseksi tai aiheuttaa ongelmia riippuen siitä, miten henkilö itse kokee tehtävänsä. Esimerkiksi freelancer-työ voi tarkoittaa joillekin vapautta ja riippumattomuutta, toiselle liiallista epävarmuutta ja jatkuvaa tuloista huolehtimista.

− Aikaisemmin saattoi kulua päiviä, että en nähnyt aurinkoa lainkaan, sillä olin valoisan ajan toimistolla. En myöskään jaksanut harrastaa liikuntaa, sillä päivän jälkeen raahauduin kotiin ja tein lapsille ruokaa, jonka jälkeen menin melkeinpä suoraan nukkumaan, toteaa freelance-kirjoittaja Sharon Liao Health.com-sivustolle.

Nyt hän suunnittelee itse aikataulunsa, jonka ansiosta hänelle jää enemmän aikaa muuhun kuin työntekoon. Toisaalta hän saattaa tehdä töitä pikkutunneille, kun työpaikka on kotona.

− Saatan vilkaista sähköpostit tai jatkaa töitä vielä hetken ennen nukkumaanmenoa, hän toteaa.

Terveydelle haitallisimmat ammatit

 • Pelastusala: Poliisit, palomiehet ja ensihoitajat
 • Toimistotyöläiset
 • Rakennustyöntekijät, jäteautonkuljettaja ja muut ammatit, joissa käsitellään suuria koneita
 • Lakimiehet
 • Terveydenhoitoalan vuorotyöntekijät
 • Tuurauspalveluiden työntekijät

Lähde: Health.com

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.