Tässä kunnossa Kalle Rovanperän auto on nyt – suomalaistähti seuraa Toyotan tiukkaa taistelua kelloa vastaan

Toyotan WRC-talli yrittää saada Kalle Rovanperän auton ajokuntoon Belgian MM-rallin toista kisapäivää varten.

MM-sarjaa johtavan Rovanperän kisa meni pilalle kilpailun toisella erikoiskokeella, kun suomalaistähti täräytti ulos. Toyota GR Yaris Rally1 -auto pyöri useamman kerran katon kautta ympäri ennen kuin se pysähtyi pyörilleen pellolle.

Auto kuljetettiin takaisin huoltoon perjantai-iltapäivänä. Kosmeettisesti auto oli rajussa kunnossa, mutta ilmeisesti se on korjattavissa.

Toyotan mekaanikot aloittivat nimittäin auton huoltamisen hieman kello 17.30 jälkeen Suomen aikaa. Auton ympärillä kävi kova kuhina, kun kello aloitti tikittämisen neljästä tunnista alaspäin. Keskeyttänyt auto pitää saada kuntoon neljään tuntiin rajatussa ajassa, jotta sillä voi startata seuraavan kilpailupäivään.

Ennen huollon alkua Rovanperä tutki autoa varsinkin oikeasta etukulmasta. Kun varsinainen huolto käynnistyi, Rovanperä ja kartanlukija Jonne Halttunen seurasivat tarkasti taustalla mekaanikkojen työskentelyä.

Auto saatiin suhteellisen nopeasti käyntiin, ja moottori kävi normaalinkuuloisesti kymmenisen sekuntia ennen kuin se sammutettiin. Ulosajon ja kaadon jälkeen kriittisin asia on kuitenkin turvakaarien kunto, sillä vaurioituneilla kaarilla jatkoon ei ole asiaa. Ilmeisesti kaarissa ei ainakaan heti havaittu vaurioita, sillä huoltotoimiin ryhdyttiin ripeästi.

Nähtäväksi jää, pystyykö Rovanperä jatkamaan kilpailua lauantaina. Se on joka tapauksessa selvää, että Rovanperällä ei ole asiaa pistesijoille, vaikka hän starttaisi lauantain erikoiskokeille. Hänelle nimittäin lankeaa kymmenen minuutin aikasakko jokaisesta ajamatta jääneestä erikoiskokeesta.

Belgian MM-rallin kärjessä käydään tiukkaa taistelua, kun takana on seitsemän erikoiskoetta. Hyundain Thierry Neuville ja hänen tallikaverinsa Ott Tänak sekä Toyotan Elfyn Evans mahtuvat vain 0,7 sekunnin sisään.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja