Kalle Rovanperä selvitti karun ulosajonsa taustat – "Kyllä se oli aika kova tärsky"

Kalle Rovanperä sortui kauden ensimmäiseen isoon ajovirheeseensä Belgian MM-rallissa perjantaina.

Pääkuvan video: Belgian MM-ralli käynnistyi Toyotan osalta murheellisesti, kun tallin tähtikuski Kalle Rovanperä keskeytti rajuun ulosajoon jo toisella erikoiskokeella. 

MM-sarjaa selvällä erolla johtava Rovanperä piti nopeinta vauhtia rallin avauspätkällä. Mutta toisella pikataipaleella rysähti.

Rovanperä ajoi mutkan leveäksi, minkä jälkeen Toyota GR Yaris Rally1 -auto heitti voltteja pellon puolella. Peli oli Rovanperän ja kartanlukija Jonne Halttusen osalta siinä.

– Puolessa välissä pätkää oli mutkayhdistelmä. Jälkimmäinen mutka oli minulla merkitty lyhyenä nuottiin. Se ei ehkä ollutkaan niin lyhyt mutka, joten nuotti oli liian optimistinen. Menimme leveäksi ja osuimme ojaan, Rovanperä kertasi MTV Urheilulle saavuttuaan Ypresin huoltoalueelle.

Rovanperä arvioi, että nelosvaihteella ajetussa mutkassa vauhtia oli 100-130 kilometriä tunnissa.

– Kyllä se oli aika kova tärsky. Katsotaan, saadaanko auto kuntoon. Auto lenteli vähän aikaa siinä pellolla. Mutta me molemmat olemme ihan ok, Rovanperä kuittasi.

Rovanperä ja Halttunen tarkastelivat auton kuntoa pellolla ulosajon jälkeen, mutta vasta myöhemmin huollossa selviää, pääseekö suomalaispari jatkamaan kilpailua lauantaina.

– Omaan silmään auto näytti yllättävän hyvältä, mutta on vaikea tietää, mitä siinä on. Katto otti toiselta puolelta aika paljon osumaa. Pitää katsoa, miltä turvakaaret näyttävät siellä alla.

Rovanperällä oli teoreettinen mahdollisuus ratkaista tämän kauden mestaruus hyväkseen jo Belgian asvalttikisassa. Keskeytys tarkoittaa sitä, että Rovanperällä riittää tehtävää vielä tulevissa ralleissa saavuttaakseen MM-tittelin.

– Toki mielessä on pettymys, mikä tulee aina ulosajon jälkeen. Tällaista tämä ralli on välillä, eipä sille mitään voi. Loppukautta tämä ei ainakaan helpottanut, Rovanperä sanoi.

Rovanperä koki edellisen keskeytyksensä viime syksynä Suomen MM-rallissa. Siitä lähtien suomalainen on ollut hyvässä iskussa, mutta nyt tilille tuli kauden ensimmäinen ulosajo.

– Tämä oli tietenkin tarpeeton. Nyt tällainen tilastohomma sattui tässä kisassa. Toivottavasti näitä ei tule lisää tällä kaudella, viidesti voittoa tällä kaudella juhlinut suomalaistähti summasi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja