Tasainen seinäpinta

Hei,
Olen remontoimassa v. -74 valmistunutta rivitaloasuntoa. Ongelmana ovat yläkerran puurunkoiset seinät, joiden pinnassa on puukuitulevy ja sen päällä paikoitellen repeillyt tapetti. Haluaisin poistaa vanhat tapetit ja maalata vanhat seinät, mutta onko olemassa maalia ja tasoitetta, jotka kestävät allaolevan puulevyn muodonmuutokset? Vai onko ainoa kestävä pinnoitusvaihtoehto lasikuitutapetti?
t. Anu
Kiitoksia kysymyksestä. Normaalisti seinässä oleva lastulevy ei kovin ongelmallisesti elä eli pysyy tasaisena. Tapetin kiinnitysaine sen sijaan saattaa aiheuttaa epätasaisuutta sekä tapetin irrottaminen. Maali ei peitä rosoja, joten seinän todella tulee olla tasainen hyvän lopputuloksen kannalta. Pienet epätasaisuudet ja kolot voi tasoitteella paikata. Aineet saa rautakaupasta. Erityisen tarkkana tulee olla ikkunoiden viereisillä seinillä, koska ikkunasta tuleva valo aiheuttaa varjot kaikkiin epätasaisuuksiin.

Mitä epätasaisempi tapetti, sen paremmin se piilottaa pinnan virheet. Mikä tahansa röpelökuvio auttaa asiaan. Lasikuitutapetti on myös tällainen voimakkaasti kohokuvioinen.

Terveisin Sakke

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja