TaSa: Pankit rahastavat törkeästi – valitse edullisin!

Taloussanomien tekemän selvityksen mukaan väärän pankin valitseminen voi kustantaa jopa 600 euroa ylimääräistä vuodessa. Pankkien hinnoissa on valtavat erot – kannattaisiko sinunkin vaihtaa?

Moni pysyy saman pankin asiakkaana läpi elämänsä ja sen vaihtaminen voi tuntua vaivalloiselta. Taloussanomien selvityksen mukaan asiakas voi maksaa palveluista riippuen jopa 500–600 euroa enemmän kuin toisen pankin asiakkaana.

Mikään pankeista ei ole läpi elämän edullisempi kuin muut, sillä tilanne voi vaihtua jopa puolen vuoden välein. Taloussanomat vertaili pankkeja kolmen erilaisen asiakasryhmän kesken: sinkkujen, perheiden ja vanhempien pariskuntien.

Sinkun kannattaa suunnata askeleensa tällä hetkellä Nordeaan, vaikka vielä syksyllä Handelsbanken oli velkaiselle yksineläjälle edullisin. Kolmekymppiselle pariskunnalle tilanne on sama – Nordeasta on tullut edullisin vaihtoehto Handelsbankenin sijaan.

Sen sijaan viisikymppiselle pariskunnalla paras vaihtoehto on Helsingin Osuuspankki, mikäli heillä on vähemmän velkaa ja enemmän säästöjä kuin muilla esimerkkiasiakkailla. Muun muassa pankkiasiointi, lainakustannukset ja luottokortin hinta ovat Osuuspankissa keskimääräisiä edullisempia tälle pariskunnalle.

Sampo Pankki laskuttaa eniten asiointimaksuja, sillä esimerkiksi sinkkumies pulittaa pelkästä palvelusta 65 euroa vuodessa, kun hinta keskimääräisesti on 12 euroa.

Ålandsbanken oli kaikille kaikkein kallein vaihtoehto.

Pankkikohtaisen vertailun löydät Taloussanomien sivuilta.

Kuvat: Shutterstock

(MTV3)

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja