Tarkkuutta siivoukseen – nämä paikat jäävät imuroimatta

Imuri on monipuolinen siivousväline. Sen avulla puhdistat pölyt ja roskat lattialta, mutta sitä kannattaa käyttää muidenkin kodin paikkojen puhdistamiseen.

Kun tartut seuraavan kerran imuriin, imuroi myös sellaiset paikat, joita harvemmin puhdistat siivouksen yhteydessä, mutta jotka keräävät kotonasi myös paljon pölyä ja likaa.

Verhot ja kaihtimet

Saat puhdistettua verhosi ja kaihtimesi kätevimmin imurin avulla. Imurin avulla voit poistaa pölyt lähes kaikista kaihtimista ja verhoista materiaalista ja muodosta riippumatta.

Ikkunalaudat

Samalla kun siistit verhosi, voit hyvin putsata myös ikkunalautasi ja ikkunanreunukset pölystä. Käytä hommassa imurin pehmeää päätä, jotta et naarmuta ikkunalautoja.

Vaahtotyynyt

Erilaisista vaahtomateriaaleista valmistettuja tyynyjä ei voi laittaa pesukoneeseen, mutta tämä ei tarkoita, etteikö niitä voisi lainkaan puhdistaa.

Imuroi tyyny alhaisella imuteholla joka puolelta. Noudata kuitenkin tyynyn puhdistuksessa aina tyynyn hoito-ohjeita. 

Patjat

Etenkin silloin kun on aika kääntää patja, käytä tilaisuus hyväksesi, ja puhdista imurilla myös patjaan kertyneet pölyt.

Lipastot

Lipastoihin ja laatikostoihin kertyy myös pölyä, etenkin jos niissä säilyttää vaatteita. Jos et jaksa tyhjentää lipastoa ennen pölyjen pyyhkimistä, voit vaihtoehtoisesti kokeilla seuraavaa laiskan siivoajan niksiä: imuroi pölyt varovasti laatikostosta siten, että vedät sukkahousut imurin suuttimen päälle. Näin et ime vahingossa vaatteita imurin sisään.

Kuivausrummun pölysihti

Vaikka poistaisit tunnollisesti vaatteista kertyneen nöyhtän kuivausrummun pölysihdistä, nöyhtää kerääntyy silti koneeseen ajan kuluessa. 

Kuivausrumpusi suoristusteho laskee, jos koneeseen on kertynyt paljon nöyhtää. Koneeseen kertynyt nöyhtä aiheuttaa myös tulipaloriskin.

Jääkaapin koneisto

Imuroi jääkaapin koneisto vähintään muutaman kertaa vuodessa. Muuten sähkölaitteisiin kertynyt pöly häiritsee ilmankiertoa, heikentää koneen suoritustehoa ja lisää energiankulutusta.

Näppäimistö

Näppäimistön väleihin kertyy ajan kanssa erilaisia roskia, etenkin jos sinulla on paha tapa syödä tietokoneen edessä. Poista roskat näppäinten välistä varovasti alhaisella imuteholla.

Kaiuttimet

Imuroi kaiuttimien verkko- tai kangassuoja pienellä imuteholla. Imuroi muutenkin pölyt elektronisten laitteiden ja johtojen ympäriltä, etenkin laitteiden tuuletusaukkojen ulkopinnalta

Ilmastointiaukot ja -putket

Älä anna ilmastointilaitteiden puhaltaa pölyä ilmaan, vaan puhdista myös laitteet pölystä. Käytä imurin pehmeää päätä puhdistaaksesi nämä laitteet. 

Lue myös:

    Uusimmat