Tarkastapa tavarasi – nämä asiat kannattaa vaihtaa uusiin!

Vaikka on ekologista ja säästeliästä käyttää esineitä niin pitkään, että ne kuluvat loppuun, on joitain asioita, jotka on vain pakko korvata toisinaan uudemmalla.

Kaikki esineet ja asiat kodissasi eivät ole sellaisia, joiden loppuunkulumista kannattaa jäädä odottelemaan. 

Korvaa seuraavat asiat uusilla aika ajoin, jotta bakteerit eivät pääse jylläämään kotonasi.

Naarmuuntuneet teflonpannut: Jos näet naarmuja teflonpannussasi, on aika heittää se pois ja kenties panostaa valurautapannuun. Naarmuuntuneesta teflonpannusta voi irrota kemikaaleja ruokaasi.

Hammasharja: Tämän kenties jo tiesitkin, mutta kuinka tarkasti todellisuudessa noudatat kolmen kuukauden sääntöä? Hammasharja kannattaa ehdottomasti vaihtaa uuteen noin kolmen kuukauden välein bakteerien kerääntymisen välttämiseksi.

Meikit: Jotkut meikkituotteet, kuten ripsiväri, kannattaa vaihtaa uuteen usein. Vanhentunut meikkituote voi aiheuttaa tulehduksia tai ärsyttää ihoa.

Piilolinssikotelo: Tulehdusten välttämiseksi piilolinssikotelo kannattaisi vaihtaa uuteen muutaman kuukauden välein.

Keittiön pesusieni: Arizonan yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan pesusieni voi olla 200 000 kertaa likaisempi kuin vessanpöntön istuin. Muista siis pestä sieni usein ja huolella sekä vaihtaa se säännöllisesti uuteen. LUE MYÖS:  Pelkkä pikapesu ei riitä – näin tuhoat bakteerit keittiön pahimmasta pöpöpesästä

WC-harja: Tämän ei pitäisi tulla yllätyksenä, mutta vessaharja tulisi vaihtaa uuteen säännöllisesti. Toiset vaihtavat sen, kun vanha näyttää kuluneelta ja kärsineeltä, toiset vaihtavat harjan puolen vuoden välein. Se, kuinka kauan käytät yhtä harjaa, riippunee siitä, kuinka usein sitä tulet ylipäätään käyttäneeksi.

Tyynyt: Tyynyt kannattanee vaihtaa uuteen ja ehompaan noin 1,5–2 vuoden välein, sillä vanhoihin tyynyihin kerääntyy bakteereja, kuolleita ihosoluja ja pölypunkkejä. Jos peset tyynyjä ahkerasti ja muistat käyttää aina tyynyliinoja, kestänee tyyny pidempäänkin. Jos huomaat, että tyynysi on menettänyt muotonsa eikä tue kunnolla niskaa ja päätä, on ehdottomasti aika vaihtaa se uuteen.

Lenkkikengät: Lenkkarit on hyvä vaihtaa uusiin, kun juostuja kilometrejä on takana noin 500–800. Olet alttiimpi loukkaantumisille, jos kengät ovat liian kuluneet.

Aurinkovoiteet: Aurinkosuojan sisältävät voiteet eivät ole käyttökelpoisia vuodesta toiseen. Jos haluat varmistua, että voiteesta on jotain hyötyä, kannattaa joka kesä ostaa uusi purkki.

Ensiapupakkaus: Koko ensiapupakkausta ei toki tarvitse uusia, mutta tarkasta säännöllisesti, mitkä pakkauksen tuotteista ovat vanhentuneita.

Lähde: Popsugar

Lue myös:

    Uusimmat