Tappara huikealla voitolla välieriin!

Tappara eteni jääkiekon European Trophyn välieriin torstaina, kun joukkue nujersi Ruotsin Elitserienin kärkijoukkueisiin lukeutuvan HV71:n niukasti 2-1 Bratislavassa.

HV71 ohitti Tappara-vahti Juha Metsolan ennen avauserän puoliväliä. Jason Krog kaivoi aloitusvoiton hyökkäysalueella, ja Mikko Luoma pääsi pommittamaan siniviivan tuntumasta. Metsola torjui suomalaispakin kudin, mutta irtokiekon saanut Jesper Fasth ei erehtynyt: 1-0.

Ville Nieminen rakensi tamperelaisten tasoituksen toisessa erässä. Konkarihyökkääjä löysi poikittaissyötöllään Teemu Aallon, jonka tulinen laukaus upposi Antti Erkinjuntin kautta verkkoon. Maali merkittiin lopulta Erkinjuntille.

Tapparan sankariksi nousi Olli Palola, joka tarkalla rannelaukauksellaan napautti kirvesrintojen voittomaalin ylänurkkaan vain 49 sekuntia ennen kolmannen erän päättymistä. Maali oli Palolan ensimmäinen tällä kaudella.

Lauantaina välierissä pelaava Tappara on ainoa suomalaisjoukkue, joka selviytyi Wienissä ja Bratislavassa pelattavaan finaaliturnaukseen.

MTV3 MAX Sport ja Katsomo.fi näyttävät välierät ja sunnuntain finaalin suorana.

Katso Minna Kontulaisen juttu Katsomo.fi:stä (Tulosruutu 13.12.2012)