Mainos
Mainos

Tapahtumarikas urheilukesä 2016 – katso Kaj Kunnaksen vinkit!

Vuoden 2016 kesä tarjoaa huimia penkkiurheiluelämyksiä ympäri maailman. Myös kotikatsomossa suoritukseen on syytä valmistautua huolella, koska tarjontaa on enemmän kuin silmät jaksavat seurata.

Urheiluasiantuntija Kaj Kunnas vinkkaa, miten saat kesän kansainvälisistä kisoista myös television välityksellä mahdollisimman paljon irti.

1. Faktat kuntoon

– Hyvä yleissivistys auttaa sekä katsojaa että selostajaa. Kun tietää, mikä maa on kyseessä, mitä siellä tapahtuu ja miltä siellä näyttää, on helpompi pysyä mukana.”

2. Suunnittele hyvin

– Tarjontaa on niin paljon, että pelkällä kanavasurffailulla ei pysy kärryillä. Valitse lajit, joista pidät, selvitä milloin ja mistä näet ne, istu sohvalle ja nauti.”

3. Priorisoi

 – Kenelläkään ei ole aikaa seurata koko maailman urheilua. Katso aikatauluihisi sopivia kisoja ja valitse itsellesi mielenkiintoisimmat lajit.

Tiedätkö, miksi Kaj Kunnas hehkuttaa HD-kuvaa?

Ulkomaisia urheilutapahtumia selostetaan usein paikan päällä, mutta toisinaan lähetykset hoidetaan Suomesta käsin. Silloin selostajakin on tv-kuvan varassa. Ei ole aivan sama, millaista kuvaa ruutu näyttää.

– Huono kuvanlaatu esimerkiksi joukkuelajeissa sekoittaa numerot. Fiilis menee, kun pitää miettiä, oliko pelaajan numero 3 vai 8, 1 vai 7, kertoo Kunnas.

Tarkka kuva on myös tunnelmanluoja

– HD-laatuinen kuva avaa katsojalle aivan uuden vision. Värit hyppää silmille, fiilis on paljon enemmän kuin wau, Kunnas sanoo. Omalla kohdallani HD-kuva on mullistanut urheilun seuraamisen. Enää tarvitaan 3D-lasit, niin siinä tulee sitten pallo ruudusta läpi.

Viritä kotikatsomo HD-aikaan – myös antennitaloudessa

Myös antennikotiin on nykyään mahdollista saada runsas kanavatarjonta ja HD-tasoinen kuvanlaatu.

HD-tasoinen kuvanlaatu on mahdollista uuden teknologian ansiosta ja edellyttää siksi nykyaikaista televisiota, jonka tunnistaa Antenna Ready HD -merkistä. Laajasta teräväpiirtotarjonnasta pääsee nauttimaan, kun katolla on VHF-antenni, joka on suunnattu DNA:n antenniverkon lähetinasemaan.

Näin pääset nauttimaan kesän urheilusta HD-tasoisena

 • Ylen HD-kanavat näkyvät antennitalouksissa vain DNA:n antenniverkossa. N. 85 % suomalaiskodeista on DNA:n antenniverkon näkyvyysalueella.
 • DNA:n antenniverkon saatavuuden voi tarkastaa DNA:n sivuilta  Laajasta teräväpiirtotarjonnasta pääset nauttimaan, kun katolla on myös VHF-antenni, joka on suunnattu DNA:n antenniverkon lähetinasemaan.
 • Antenniverkon teräväpiirtokanavien seuraamiseen tarvitaan Antenna Ready HD -hyväksytty digiboksi tai televisio. Kaikki hyväksytyt laitteet on listattu testatutlaitteet.fi-sivulla.
 • DNA:n antenniverkossa näkyvät HD-kanavat 
  • Maksuttomat kanavat Yle TV1 HD, Yle TV2 HD, Yle Fem HD ja Yle Teema HD
  • Maksukanavat Nelonen Pro 1 HD, Nelonen Pro 2 HD, MTV Max HD, C More First HD, MTV Sport 1 HD, MTV Sport 2 HD, Viasat Hockey HD, Viasat Sport Finland HD, Viasat Golf HD, Viasat Film Comedy HD ja Viasat Film Premiere HD
  • MTV 3 HD kanavan katselu vaatii DNA TV:n tilauksen. DNA TV:llä näet myös Ylen kanavat suorana tietokoneella, älypuhelimella ja tabletilla.
 • HD-kanavilta tulee samat ohjelmat kuin vastaavilta peruslaadun kanavilta, mutta selkeästi tarkemmalla ja paremmalla kuvanlaadulla.

Artikkelin tarjoaa DNA

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.