Mainos

Tantra pitää sinut vuoteessa tuntikausia

Mitä jos voisit harrastaa seksiä yli kahdeksan tuntia? Eroottinen tantra tarjoaa omien sanojensa mukaan juuri tätä ja paljon muuta. Mutta mitä eroottinen tantra oikein on?

Tantra tulee hindulaisesta ja buddalaisesta filosofiasta. Sen ajatuksena on kehittää omaa egoa ja minää pyrkimyksessä kohti pysyvän autuuden kokemusta. Tantran määritteleminen tuntuu olevan hyvin vaikeaa ja monet lähteet puhuvat siitä hyvin eri tavoin. Tantraan liitetään kaikkea aina tuoksuöljyistä meditaatioon ja Kama Sutrasta thaihierontaan. Mitä eroottinen tantra oikeasti on?

– Tantra on henkinen tie, joka pystyy yhdistämään arkielämän ja henkisen harjoituksen. Eroottinen tantra on tantran osa-alue, jossa ihmisen eroottista energiaa ja seksuaalisuutta vaalitaan henkilökohtaisen kasvun apuvälineenä, sanoo Cristian Hallivuori tantrakoulu Nathasta.

– Sen sijaan että rakastelu olisi vain halujen tyydytystä, siitä tulee tantran avulla mahdollisuus kokea erittäin syvää rakkautta.

Nathasta kerrotaan, että tantran avulla miehen ja naisen välinen eroottinen ilmaisu saa puhtaimman muodon ja nautinto on suurin mahdollinen. Tantra johdattaa pariskunnan Universumin sieluun, luomakunnan perimmäiseen ytimeen.

Uusi tapa rakastella

Eroottinen tantra opettaa kokonaan uuden tavan rakastella. Yhtenä tärkeimmistä opeista on se, ettei miehen siemensyöksy ole pakollinen, saati sitten rakastelun huippu.

– Siemensyöksy oikeastaan estää aidon ja pintatasoa syvemmän orgasmin, kertoo Cristian.

– Lähtöajatuksena on se, että eroottinen energia on ikään kuin polttomoottori, jonka avulla saamme energiaa kaikille muillekin elämän osa-alueille. Eroottisessa tantrassa nautinto ei ole itseisarvo, vaan työkalu henkiseen kasvuun. Miehen siemensyöksyssä eroottinen energia purkautuu ja useimmiten rakastelukin loppuu siihen.

– Nainen ei välttämättä ehdi saavuttaa syvää orgasmia, sillä naisella kestää huomattavasti kauemmin päästä sinne. Naisen tulee olla rentoutunut ja pitäisi olla syvä luottamus mieheen, kertoo puolestaan Lolia Jokela Nathasta.

– Miehen tulisi aivan ensimmäisenä ymmärtää se, että orgasmin voi saada ilman siemensyöksyäkin. Naisen orgasmista suuri vastuu on miehellä, sillä nainen ei rentoudu täysin, jos rakastelu on kestoltaan lyhyt, sanoo Cristian.

Naisen tulee olla nainen ja miehen mies

Tantran ydin on tutustua omaan itseensä.

– Miehen tulisi löytää sisältään maskuliinisuus ja naisen feminiinisyys, kertoo Lolia.

Lolian ja Cristianin mukaan maskuliinisuuden ydin on se, että mies on tietoinen ja läsnä oleva. Mies ei horju ja on looginen.

– Miehellä on kyky toimia ja tehtävänä suojella, sanoo Lolia.

Nainen puolestaan on tunne ja luovuus. Naisellisuus koostuu aistillisuudesta, herkkyydestä ja luovasta ilmaisusta.

– Nainen on energia ja mies on tietoisuus, tiivistää Cristian.

Tantra taistelee nyky-yhteiskunnan käsityksiä vastaan

Näiden puolien löytäminen itsestä on tantran näkemyksen mukaan tärkeää ja juuri maskuliinisuuden ja feminiinisyyden polariteetista löytyy tantran ydin ja yhteys Universumiin. Polariteetit, vastakkaisuudet täydentävät toisiaan ja muodostavat kokonaisuuden.

Tantra ehkä hieman jopa taistelee nyky-yhteiskunnan käsityksiä vastaan. Nykyään kaikki on sallittua ja kaikenlaisiin parisuhteisiin suhtaudutaan hyvin suvaitsevaisesti.

– Harmonisin tapa luoda parisuhde on luonnollisten polariteettien kautta. Mies on maskuliininen ja nainen feminiininen. On olemassa selvä syy sille, miksi olemme syntyneet tiettyyn sukupuoleen. Kun mies on keskipiste, nainen pystyy rentoutumaan, sanoo Cristian.

– Kautta historian yhteiskunnat ovat kuitenkin olleet taipuvaisia ylikorostamaan maskuliinisuutta. Se johtuu siitä, että miehet herkästi pelkäävät naisia. Maskuliinisia piirteitä arvostetaan ja feminiinisiä piirteitä pidetään herkästi "haahuiluna", toteaa Cristian.

Selvä. Siltikin tantra jäi hieman epäselväksi. Luultavasti asiaa pitäisi ensin itse kokeilla, ennen kuin ymmärtää mistä tässä henkisyyden asteessa todella on kyse. Ja miltä se todellinen, syvä nautinto oikein tuntuu. Lolia antaa kuitenkin vinkin naisille.

– Klitorisorgasmi on usein pinnallinen ja siinä seksuaalienergia pääsee samalla lailla karkaamaan kuin miehen siemensyöksyssä. Todellinen orgasmi on vaginaorgasmi, mutta se vaatii mieheltäkin jo paljon. Vaikka jotkut tutkimukset toisin väittävät, vaginaorgasmi ei ole mahdoton yhdellekään naiselle. Naisen pitää pystyä vain rentoutumaan oikeasti ja tässä vastuu on miehellä, Lolia sanoo lopuksi.


Teksti: MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock, Jarno Ahlström

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.