Mainos

Tanskan rannikon turmatankkeria joudutaan tyhjentämään

Tanskan rannikolla karille ajaneen öljytankkerin lastia aiotaan keventää, jotta alus saataisiin irti pohjasta, Tanskan merivoimien edustaja kertoi tänään. Sukeltajat varmistivat tänään myös sen, ettei aluksesta vuoda öljyä mereen.

Bahamasaarten lipun alla purjehtiva Acushnet-alus ajoi karille Tanskan rannikolla Jyllannin itäpuolella varhain eilen. Yksirunkoisessa aluksessa on 35 000 tonnia kevyttä polttoöljyä.

Pelastusasiantuntijat arvioivat tänään, että aluksen irrottamiseksi siitä joudutaan pumppaamaan pois 5 000 - 8 000 tonnia öljyä. Tarvittavan kaluston saanti Samsön saaren itäpuolella sijaitsevalle haveripaikalle kestänee joitakin päiviä.

Acushnet oli haverin sattuessa matkalla Liettuasta kohti Yhdysvaltoja. 179-metrisen vuonna 1981 valmistuneen aluksen omistaa amerikkalainen öljy-yhtiö Chevron. Onnettomuuden syystä ei ole varmaa tietoa. -Se on outo paikka ajaa karille. Sen täytyy olla inhimillinen virhe, mutta alueella on myös voimakkaita virtauksia, Merivoimien komentajakapteeni Brian Bjerg sanoi uutistoimisto AFP:lle.

(MTV3-STT-Ritzau-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.