Tanskan prinssi Nikolai täytti 21 vuotta – hovi julkaisi potretin catwalk-mallina uraa luovasta komistuksesta

Tanskan prinssi Nikolai vietti syntymäpäiväänsä 28. elokuuta.

Tanskan hovi julkaisi perjantaina komean potretin prinssi Nikolaista tämän syntymäpäivän kunniaksi. Prinssi Joachimin ja kreivitär Alexandran esikoispoika täytti 28. elokuuta jo 21 vuotta.

Prinssi kertoi aiemmin tällä viikolla tanskalaislehdistölle, että syntymäpäivää juhlitaan pienimuotoisesti perheen ja läheisimpien ystävien kanssa. Hän myönsi, että koronapandemia vaikuttaa juhlimiseen.

– Se vaikuttaa tietysti syntymäpäivääni, koska hygienia-asiat täytyy ottaa huomioon. Toivottavasti tilanne ei kuitenkaan vaikuta juhlatunnelmaan, Nikolai totesi kypsästi.

Hän arveli ennakkoon, ettei 21 vuoden ikä ole kovin suuri merkkipaalu.

– En usko, että elämääni vaikuttaa merkittävästi se, etten ole enää 20-vuotias, vaan täytän 21. 21 on kuitenkin hyvä ikä. Mitä vanhemmaksi tulee, on myös vastuuta enemmän. Olen tietoinen siitä, hän pohti.

Komea prinssi opiskelee kauppatieteitä Kööpenhaminan yliopistossa, mutta on tehnyt myös pidemmän aikaa uraa myös mallina.

Prinssin mukaan myös työt muodin parissa jatkuvat, vaikka hän suhtautuu intohimoisesti opintoihinsakin.

Nikolai on nähty muun muassa Diorin ja Burberryn kaltaisten luksusmerkkien näytöksissä. Tällä hetkellä hänet on kiinnitetty Diorin malliksi, ja hän esitteli aiemmin tänä vuonna Diorin mallistoa muun muassa Pariisin muotiviikolla.

Tulevaisuudessa hän haaveilee kuitenkin myös yhdestä asiasta.

– Voisin nähdä itseni opiskelemassa ulkomailla. Vaihtovuosi voisi olla jännittävä, tuumi Nikolai, mutta kertoi suunnitelmien olevan jäissä koronatilanteen takia.

Prinssi Joachimilla on ex-vaimonsa kreivitär Alexandran kanssa myös toinen poika, prinssi Felix. Joachimilla on myös nykyisen puolisonsa prinsessa Marien kanssa kaksi lasta.

Perhe koki aiemmin kesällä kauhun hetkiä, kun prinssi Joachim joutui aivoveritulpan vuoksi sairaalahoitoon Ranskassa pian sen jälkeen, kun perhe oli juhlinut Felixin 18-vuotispäivää. Prinssi on sittemmin kotiutunut sairaalasta ja kuntoutuu.

Nikolai kommentoi lyhyesti myös isänsä sairastumista hiljattain.

– Isäni tilanne on tietysti ollut järkytys koko perheelle. Silti minusta tuntuu, että se on vahvistanut perhettämme. Tapaus oli meille muistutus siitä, että muistamme arvostaa toisiamme.

Lähde: Se og Hør 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja