Muistatko vielä Tanskan ex-prinsessa Alexandran? Hongkongista Tanskaan kotiutunut kaunotar aloitti työt pörssiyhtiössä ja viettää sinkkuelämää

Tanskan prinssi Joachimin ex-vaimo kreivitär Alexandra on aloittanut uudessa vaativassa työssä ja kertoo elävänsä sinkkuna eroa seuranneiden kahden epäonnistuneen suhteen jälkeen.

Kun Tanskan prinssi Joachimin ja poika prinssi Felix vietti viime viikolla 18-vuotissyntympäiviään, poseerasi Tanskan hovin syntymäpäivän kunniaksi julkistamassa perhepotretissa Joachimin nykyisen vaimon prinsessa Marien lisäksi myös hänen ex-vaimonsa kreivitär Alexandra.

Prinssi Joachim ja ennen eroa prinsessan titteliä pitänyt Alexandra olivat naimisissa vuodet 1995–2005. Pari tutustui vuonna 1994 Alexandran synnyinseuduilla Hongkongissa. 

Heillä on prinssi Felixin lisäksi myös vanhempi poika, 20-vuotias prinssi Nikolai. Avioero oli skandaali, sillä Tanskan hovissa ei ollut tapahtunut avioeroa 160 vuoteen.

Alexandra, 56, ehti jo avioliittonsa aikana kotiutua Tanskaan mainiosti ja hänet onkin totuttu vielä eron jälkeenkin näkemään mukana perhejuhlissa yhteisten lasten takia ja ex-parin onkin kerrottu olevan hyvissä väleissä keskenään. 

– Tanska on lapsille paras mahdollinen paikka kasvaa. Parasta, mitä voin lapsilleni antaa, on antaa heidän kasvaa täällä. Täällä on turvallista, laadukasta koulutusta, hyviä ystäviä ja lapset saavat olla lapsia, kreivitär on kehunut.

Kesällä 2018 prinssi Nikolain valmistujaisissa kohua aiheutti sen sijaan tilanne, jossa Alexandra vaikutti työntävän prinsessa Marieta pois valokuvasta. Ele tulkittiin siten, että naisten välillä olisi kitkaa. Nyt kaikki poseerasivat kuitenkin jälleen yhdessä – joskin Alexandra ja Marie olivat kukin omalla laidallaan perheen muodostelmassa.

Ennen avioitumistaan prinssi Joachimin kanssa Alexandra työskenteli menestyksekkäästi sijoitusneuvojana kotimaassaan. Vaikka Alexandralla on yhä kreivittären titteli, hän ei ole avioeron jälkeen keskittynyt pelkästään hyväntekeväisyystyöhön, vaikka hän on ollut mukana myös hyväntekeväisyysjärjestöjen toiminnassa.

Norjalaislehti Se og Hør nimittäin kertoo, että Alexandra työskentelee nykyisin tanskalaisessa elektroniikkayrityksessä Bang & Olufsenissa. Hän työskentelee norjalaislehden tiedon mukaan asiakkuusohjelmien johtajana pörssiyhtiössä.

Hän on kertonut tanskalaislehdille pyrkineensä titteleistä huolimatta elämään poikiensa kanssa varsin tavallista elämää.

– Teemme itse ostoksemme supermarketissa. Joskus lehtien etusivuilla on jotain sontaa meistä, mutta osaamme nauraa sille, koska se on osa elämäämme. Mutta pyrin tekemään poikien kanssa mahdollisimman tavallisia asioita. Olen heistä ylpeä, ja minusta tuntuu, että olemme heidän isänsä kanssa onnistuneet antamaan heille hyvän elämänarvot, hän pohti Her & Nu -lehden haastattelussa kesällä 2018.

Kreivitär on eron jälkeen ollut kuitenkin otsikoissa pieleen menneiden miessuhteidensa takia.

Alexandra oli kahdeksan vuotta naimisissa 15 vuotta itseään nuoremman valokuvaajan Martin Jørgensenin kanssa. Vuonna 2007 solmittu liitto kuitenkin päättyi eroon viisi vuotta sitten Jørgensenin jäätyä kiinni pettämisestä.

Tanskalaislehti Berlingsken tuoreessa haastattelussa Alexandra kertoo elävänsä tällä hetkellä sinkkuna.

Välissä hän ehti kuitenkin seurustella Tony Lindkoldin kanssa, joka paljastui kuitenkin rikolliseksi. Hänen kerrottiin myyneen väärennöksiä tanskalaisista design-huonekaluista, ja kohun seurauksena suhde kariutui.

Tuoreesta syntymäpäiväkuvasta kävi ilmi, että uusperhe juhli prinssi Felixin syntymäpäivää Ranskassa, missä prinssi Joachimilla on kesäasunto. 

Pian syntymäpäivien jälkeen perheessä koettiin järkytys, sillä Joachim, 51, jouduttiin kiidättämään sairaalaan aivoveritulpan vuoksi. Hovi tiedotti kuitenkin sunnuntaina, että prinssi voi leikkauksen jälkeen olosuhteisiin nähden hyvin.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja