Tanskan prinssi Joachimin perhe rikkoi hiljaisuuden sairaalareissun jälkeen – ex-vaimo: "Se tuli meille isona sokkina"

Perhepiiristä kommentoidaan nyt ensimmäistä kertaa veritulpan saaneen Tanskan prinssi Joachimin vointia.

Tanskan hovi kohtasi hiljattain suuren järkytyksen, kun kuningatar Margareetan nuorempi poika prinssi Joachim, 51, kiidätettiin sairaalahoitoon Ranskassa heinäkuun loppupuolella.

Hovi tiedotti, että prinssi leikattiin sairaalassa välittömästi aivoveritulpan vuoksi. Prinssi oli leikkauksen jälkeen tehohoidossa Ranskan Toulousessa sijaitsevassa sairaalassa, mutta tiistaina hovi tiedotti hänen päässeen pois sairaalahoidosta ja jatkavan toipumista Château de Cayx’n linnassa Ranskassa.

Sekä prinssi itse että hänen puolisonsa prinsessa Marie kiittelivät tiedotteessa sairaalan henkilökuntaa heidän ammattitaitoisesta toiminnastaan.

Lehdistölle tapausta ei ole virallisten tiedotteiden lisäksi tähän asti kommentoinut, mutta nyt prinssin ex-vaimo kreivitär Alexandra kommentoi lyhyesti tapahtumia Tanskan Se og Hör -lehdelle.

Alexandralla ja Joachimilla on kaksi yhteistä lasta, prinssit Nikolai, 20, ja Felix, 18. Pari oli naimisissa vuodet 1995–2005.

– Se tuli meille isona sokkina, kun olimme juuri viettäneet yhdessä ihanaa lomaa ja prinssi Felixin syntymäpäivää, kreivitär sanoi lehdelle tiedottajansa välityksellä.

– Pojat ovat onneksi olleet koko ajan tiiviisti yhteyksissä isäänsä silloin, kun hän oli sairaalassa. Prinssit soittivat hänelle heti leikkausta seuraavana päivänä, ja sillä oli suuri merkitys heille kaikille, Alexandra lisäsi. 

Myös Alexandra oli Ranskassa juhlistamassa nuoremman poikansa syntymäpäivää. Erosta huolimatta ex-pari on pysytellyt hyvissä väleissä, joten kreivitär ei ole ollut harvinainen näky sukujuhlissa.

Kesällä 2018 prinsessa Marien ja kreivitär Alexandra väleistä nousi kuitenkin kohu, kun jotkut tulkitsivat Alexandran yrittäneen työntää Marieta sivummalle prinssi Nikolain valmistujaiskuvia otettaessa.

Prinssi Joachim ja prinsessa Marie ovat olleet naimisissa vuodesta 2008 lähtien. Myös heillä on kaksi yhteistä lasta: 10-vuotias Henrik ja 7-vuotias Athena.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja