Tanja Karpelalle tunnustus eläinsuojelutoiminnasta

Entinen kulttuuriministeri ja kansanedustaja Tanja Karpela palkittiin Helsinki International UB Horse Show´ssa sunnuntaina.

Ystävät yhdessä ry:n joka toinen vuosi jakama Kiitos eläimiltä -palkinto ojennetaan kulloisenakin vuonna ihmiselle, joka on omalla toiminnallaan edesauttanut eläinten hyvinvointia. Tänä vuonna palkinnon sai entinen kansanedustaja ja kulttuuriministeri Tanja Karpela. Palkinnon ojensi Ministeri Elisabeth Rehn yhdessä Ystävät yhdessä ry: puheenjohtaja Marko Björsin sekä toiminnanjohtaja Pia Winterin kanssa.

– Karpela on tunnustuksensa ansainnut esimerkillään siitä, kuinka myös merkittävän poliittisen uran jälkeen voi tehdä hyvin epäitsekästä, ja merkittävää työtä eläinten puolesta. Se vaatii myös suurta sydäntä ja aitoa halua auttaa, Björs perustelee palkintoa.

Kunnianosoituksesta otettu Karpela kertoi myös itse nykyisestä urastaan politiikan jälkeen. Tällä hetkellä Karpela toimii Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liiton vapaaehtoisena eläinsuojeluneuvojana.

– Olen toiminut eläinsuojeluvalvojana ja nyt -neuvojana. Meille tulee siis muun eläinsuojelutoiminnan lisäksi kotia etsiviä koiria, joille etsin uuden kodin. Nämä koirat tulevat hyvin erilaisista taustoista. Hoidan ja eheytän kokonaisvaltaisesti niitä, jotta koira oppisi uudelleen luottamaan ihmisiin ja saavuttamaan tasapainoisen ja onnellisen olotilan, Karpela kertoo.

Kiitos eläimiltä palkinnon ovat aikaisemmin saaneet seuraavat henkilöt:

2004 Uma Aaltonen, legendaarinen eläinihminen ja yhteiskunnallinen vaikuttaja

2006 Risto Rydman, eläinsuojeluvalvoja

2008 Jussi Eronen, 45 minuuttia -ohjelma, MTV3

2010 Tuija Brax, oikeusministeri

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat