Tanja Karpela: Hoivasin haavoittuneita eläimiä

Tanja Karpelaa harmittaa eläinrasismi.

Uraansa politiikan parissa päättävä Tanja Karpela esiintyi Animalian 50-vuotisjuhlatilaisuudessa Helsingissä perjantaina. Karpela kertoi olleensa aktiivinen eläintensuojelija jo pikkutytöstä saakka.

– Pienestä taaperosta saakka minulla on ollut tarve suojella niitä (eläimiä). Asuimme pienenä Anja Eerikäisen läheisyydessä. Hän oli esikuvani ja persoona, joka teki uraa uurtavaa työtä. Hän antoi esimerkin siitä mitä eläimille voi tehdä. En muista kuinka paljon haavoittuneita eläimiä kannoin sinne, Tanja Karpela kertoo.

Karpelan viittaama Anja Eerikäinen oli tunnettu suomalainen eläinsuojeluvalvoja. Eerikäinen piti elinvuosiensa aikana kotia löytöeläimille.

– Minua on harmittanut, että meillä Suomessakin on lajirasismia. Tietyistä eläimistä on helpompi välittää. Esimerkiksi petoeläimet ja sudet herättävät valtavaa vastarintaa. Kaikista eläimistä pitää voida huolehtia ja välittää. Toivoisin, että kaikki eläimet olisivat samalla lähtöviivalla. Yksikään eläimistä ei ole turhaan tänne luotu.

Poliitikon ura loppusuoralla

Karpelan ura kansanedustajana on päättymässä. Hän kertoi keskittyvänsä tunnollisesti töihinsä aina kauden päättymiseen saakka.

– 12 vuotta on nyt poliitikon uraa takana. Tietenkin se on elämänmuutos, kun kausi päättyy. Enkä pientä haikeuttakin on ilmassa, mutta pääsääntöisesti sellaista innostusta.

– Katsotaan nyt sitten mitä kesä tuo tullessaan. Tuntuu, että kevättäkään ei vielä näy. Lunta on tulossa ja pakkastakin luvassa.

Timmissä kunnossa

Kokoustiloissa istuminen ja välipalojen napostelu on lihottanut monet kansanedustajat, mutta Karpelalla ei ole sitä tapahtunut. Hän itse kuitenkin väittää olevansa ulkoisesti muuttunut.

– Kyllä minullakin sitä on. Politiikkaan kuuluu paljon kokouksia. Ainakin kahvi on tullut tutuksi kokousten aikana.

(MTV3–JARI KUPIAINEN)

Lue myös:

    Uusimmat