Mainos

Tamperelaismies sai erikoisen pyynnön Valkoisesta talosta – "Voisitko murskata kaapeliboksin?"

Tamperelainen Lauri Vuohensilta sai kaksi viikkoa sitten erikoisen sähköpostin. Viestissä kerrottiin, että Yhdysvaltain hallinto tahtoo tehdä miehen kanssa yhteistyötä.

Vuohensilta pyörittää puolisonsa kanssa suosittua Hydraulic Press Channel –Youtube-kanavaa. Kanavalla julkaistujen videoiden idea on yksinkertainen – Vuohensilta murskaa hydraulisella puristimella arkisia esineitä ja selostaa tapahtumat englanniksi, reippaalla Suomi-aksentilla höystettynä. Puoliso Anni Vuohensilta naureskelee yleensä kameran takana.

Tähän mennessä kyytiä ovat saaneet muun muassa kumiankka, legopalikat, Barbie-nukke, keilapallo, jääkiekko ja ”tuhoutumattomaksi” väitetty Nokia 3310 –puhelin.

Vuohensiltojen Youtube-kanava oli huomattu myös Atlantin toisella puolen, Valkoisessa talossa saakka.

– He halusivat, että murskaisimme kaapeliboksin, ja että video julkaistaisiin tiettynä päivänä. He kysyivät puhelinnumeroani ja mietin, että mikähän helvetin huijaus tämä on. Kyseessä on kuitenkin melko virallinen taho, eikä meidän Youtube-kanava ole virallinen ollenkaan, Lauri Vuohensilta kertoo.

Vuohensilta kertoo yrittäneensä selvittää, kuka sähköpostin taustalla todella on. Mitään huijaukseen viittaavaa ei kuitenkaan löytynyt ja mies päätti lähettää puhelinnumeronsa viestin lähettäjälle. Pian miehelle soitettiin Yhdysvalloista.

– He kertoivat, että kanava on todella suosittu Valkoisessa talossa, hän naureskelee.

Obaman hallinto tahtoo purkaa kaapelioperaattorien monopolin

Tamperelaismieheen otettiin yhteyttä, sillä presidentti Obama on ottanut kantaa Yhdysvaltojen kaapelivastaanotinmonopolin purkamisen puolesta.

Valkoisen talon tiedotteen mukaan tavallinen yhdysvaltalainen kotitalous maksaa keskimäärin 231 dollaria vuodessa kaapelivastaanottimesta. Vaikka kaapeliboksien valmistuskustannukset ovat laskeneet vuosien varrella rutkasti, kaapelioperaattorit veloittavat asiakkailtaan yhä korkeampia vuokria laitteista.

Tiedotteen mukaan jopa 99 prosenttia kaikista kaapelitelevisioverkon käyttäjistä vuokraa vastaanottimensa palveluntarjoajilta. Valkoisen talon mukaan ilmiö on seurasta kaapelioperaattorien monopoliasemasta.

– Video tilattiin, koska he halusivat tehostaa julkaisemansa tiedotteen tavoittavuutta. Sanoin, että eiköhän se onnistu. Kaapeliboksiakaan ei ole murskattu koskaan aiemmin, Vuohensilta kertoo.

Videolla lähes miljoona katsojaa

Vuohensilta lähetti Valkoiseen taloon kuvia vanhoiksi jääneistä digibokseista, joita miehellä oli kotonaan. Laitteet eivät kuitenkaan täysin vastanneet Yhdysvalloissa käytössä olevia laitteita, ja viranomaiset tilasivat miehelle oikeanlaisen vastaanottimen Amazon-verkkokaupasta.

– He antoivat tarkat ohjeet siitä, että mitä videolla saa kertoa ja mitä ei. Videolla ei sitten puhuttu Valkoisesta talosta mitään, ettei käy niin, että Youtube-kanavamme toimisi Yhdysvaltojen hallinnon virallisena tiedotuskanava, Vuohensilta kertoo.

Kun Vuohensilta julkaisi videon Youtubessa, Valkoisen talon Facebook-sivuille ilmestyi päivitys, johon Hydraulic Press Channel –kanavan video oli linkitetty.

– Onko kotonasi kaapeliboksi? Tällä keinolla voisit säästää kaapelimaksuissa, päivityksessä kerrotaan.

Vuohensiltojen videolla on tällä hetkellä reilusti yli 900 000 katselukertaa. Lauri Vuohensilta ei osaa sanoa, onko Valkoisen talon tempaus tuonut kanavalle tavallista enemmän kävijöitä.

– En osaa sanoa, sillä kanavalla on muutenkin miljoonia kävijöitä päivässä. En tiedä, kuinka paljon Valkoisen talon päivitys on tuonut katsojia.

Vuohenvirta kuitenkin epäilee, että Yhdysvaltojen presidentti Barack Obama voi olla yksi videon nähneistä.

– Tietääkseni hän pitää ainakin tiedeohjelmista. Voisi kuvitella, että tällainen saattaisi kiinnostaa. Valkoisen talon tiedotteessa kerrotaan, että tämä on tapa, jolla Obama aikoo käydä kaapeliboksitilanteen kimppuun. Luulisi, että hän on ainakin tämän videon nähnyt, hän toteaa huvittuneena.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.