Tampere nousi pesäpallohuipulle – lyöjähärän tähtihetki sinetöi ykköstilan

Superpesiksen runkosarjavoittajien listaan saatiin tiistaina uusi nimi, kun toista pääsarjakauttaan pelaava Manse PP nappasi piikkipaikan pudotuspeleihin.

Tamperelaiset tarvitsivat päätöskierroksen kärkipelistä yhden pisteen ykkössijan varmistamiseen.

Manse hävisi Vimpelin Vedolle 1–2 (1–2, 6–1, 0–0, 0–1). Toisen jakson voiton jälkeen Kaupin kentällä kuitenkin juhlittiin ykkössijaa.

Jo avausjakso meni lyöjätilaston kärkikaksikon taisteluna. Mansen jokeri Juha Niemi löi juoksun toisesta kotiutuspaikastaan, Vedon jokeri Janne Mäkelä kaksi juoksua kolmesta tilanteestaan.

Toisen jakson pelastaja oli Mansen koko kauden ykköstähti Juha Puhtimäki, joka tyhjensi ajolähdön neljän (1+3) juoksun arvoisesti neljännen vuoroparin avaavalla tasatilanteessa 0–0.

Kolmannen kerran lyöjäkuninkuuden voittanut Mäkelä sai kunnian päättää ottelun kotiutuskisan iskullaan.

Mansen palkitut olivat lukkari Puhtimäki (5 kärkilyöntiä/8 yritystä) ja tyhjän kentän kunnarin lyönyt Simo Vainikainen (6/10).Vedon sankareita olivat kolme juoksua varsinaisilla jaksoilla lyönyt Mäkelä (3/11) ja jokeriksi sairauslomalta palannut Mikko Kanala (5/6).

KPL teki KiPasta tusinavastustajan

Kiteen Pallo saapui vieraaksi Kymenlaaksoon kauden viimeiseen otteluunsa, joten Kouvolan Pallonlyöjillä ei ollut vaikeuksia voittaa KiPaa jo 12. kerran peräkkäin sarjaottelussa. Kolmanneksi nousseen Koplan kotivoitto kirjattiin lukemin 2–0 (8–1, 3–1).

KPL teki avausjakson jokaisessa sisävuorossaan vähintään yhden juoksun. Kolmesti kotiuttanut Janne Kivipelto ja kaksi juoksua iskenyt Matti Latvala pudottelivat kumuroitaan merkkaamattomina kopparien varpaille.

Toisella jaksolla ratkaisu tuli peräkkäisillä tilanteilla isäntien kolmen juoksun sisävuorossa toisessa vuoroparissa, kun Latvala, Toni Kohonen ja Iiro Nokkala onnistuivat peräkkäisissä kotiutuksissa.

KPL:n tehomiehet olivat kolme juoksua mieheen lyöneet kakkosvahti Latvala (4/7) ja lukkari Kivipelto (6/8).KiPan sitkeimpiä olivat mailan varressa viihtynyt Hannes Pekkinen (6/8) ja polttolinjalla pelaamista kokeillut koppari Lassi Vasarainen (2/4).

Kaksi pettynyttä joukkuetta

Vallikentällä ei näkynyt juuri lainkaan tyytyväisiä kasvoja, kun Haminan Palloilijoiden ja Seinäjoen Jymy-Jussien kohtaaminen päättyi kotijoukkueen tappioon 0–1 (2–5, 2–2).

HP olisi saanut kolmella pisteellä kotiedun alempiin pudotuspeleihin Siilinjärven Pesistä vastaan. Jymy-Jusseille ei olisi tosin riittänyt kolmen pisteen voittokaan pudotuspelipaikkaan Pattijoen Urheilijoiden voittaessa Sotkamon Jymyn puhtaasti. Jussit voitti puolet kauden viimeisistä kahdeksasta ottelustaan saamatta kuitenkaan kertaakaan täyttä pistepottia.

HP johti avausjaksoa 2–0 jokeriensa kotiutuksilla, kunnes Ville Hotakainen avasi vieraiden juoksuhanat kavennusiskulla. Jusseista Tero Tyynelä ja Tuomas Raunio toivat avausjaksolla kaksi juoksua mieheen.Toisen jakson lukemat sinetöityivät Kimmo Lukkarin kotiutuksella kolmannen vuoroparin tasoittavalla, kun Jani Ahonen toi loppulukemat 2–2.HP:n osaavimmat olivat kärkietenijä Teemu Rouhiainen (5/5) ja kaksi juoksua lyönyt jokeri Lukkari (3/9).Jymy-Jussien tehomiehet olivat kolmesti kotiuttanut jokeri Hotakainen (4/6) ja polttaja Elmeri Lieto (8/10).

Kempeleläiset ensi kertaa pudotuspeleihin

Kempeleen Kiri punnersi itsensä puolivälieriin pelattuaan runkosarjan loppuun kahdeksan ottelun pisteputken. Päätöspelissä Kiri voitti Siilinjärven Pesiksen 2–0 (2–1, 8–3).

Avausjakson voitto tosin ratkesi vasta viimeisen vuoroparin tasoittavalla, kun Antti Korhonen tuuletti etenijänä voittojuoksua Heikki Savikosken onnistuttua kotiutuksessa kahden palon tilanteessa.

Aappo Savikoski takasi neljällä kotiutuksellaan isännille toiselta jaksolta vaivattoman voiton.

Kirin päärooleissa olivat polttaja Topi Korhonen (3/9) ja kunnarinsa (1+0) höysteenä kolme juoksua tuonut Onni Määttä (10/11).Haminalaisia vastaan sarjapaikasta pelaamaan lähtevän SiiPen parhaimmistoa olivat yhden juoksun lyönyt lukkari Teemu Kinnunen (2/7) ja kaksi juoksua tuonut Ville Lantiainen (6/7).