Tämän takia Nalle Puhia paheksutaan Puolassa – kymmenen erikoista lakia maailmalta

Kymmenen yllättävää lakia maailmalta, joiden rikkominen voi viedä sinut jopa telkien taakse 2:30
Katso video: Kymmenen yllättävää lakia maailmalta

Eri maiden lainsäädännöt saattavat poiketa toisistaan hyvinkin merkittävästi. Joskus vieraiden valtioiden pykälät saattavat vaikuttaa jopa omituisilta, vai mitä mieltä olet näistä säädöksistä?

Tiedätkö mistä syystä Nalle Puhia paheksutaan Puolassa? Tai miksi Ateenan Akropolis-kukkulalla ei saa käyttää korkokenkiä? Miksi buddhan kanssa ei saa ottaa selfietä?

Listasimme kymmenen erikoista lakia maailmalta, jotka kuullostavat suomalaisen korviin hieman erikoiselta.

1. Älä jauha purkkaa Singaporessa

Kaikki, jotka tuovat maahan, myyvät tai tekevät purukumia Singaporessa, voivat saada sakot tai jopa vankeustuomion. Poikkeuksen tekevät nikotiinipurkka ja hammashoitoon tarkoitetut purukumit. Laki on ollut voimassa vuodesta 1992.

2. Tietty määrä kanadalaismusiikkia eetteriin 

Paikallisten radiokanavien on soitettava maan artistien musiikkia vähintään 35 prosenttia ajasta, varsinkin aamu- ja iltakuuden välillä, maanantaista perjantaihin. Tuona aikana tunti radionkuuntelua voi pitää sisällään siten yli 20 minuuttia Nickelbackin, Celine Dionin ja Michael Bublén sekä Justin Bieberin musiikkia.

3. Älä annan auton hyytyä saksalaiselle moottoritielle

Saksan moottoriteillä, autobahneilla, ajonopeutta ei ole yleensä rajoitettu. Mutta polttoaineen loppumisesta voi rapsahtaa isot sakot. Pidä siis katse polttoainemittarissa, kun autoilet Saksassa. 

4. Älä viuhahda Sveitsin metsissä

Sveitsiläiset ja saksalaiset matkailijat ryhtyivät kymmenkunta vuotta sitten suosimaan patikointia Sveitsissä. Tämän myötä paikalliset viranomaiset joutuivat muistuttamaan kansalaisia, että sukupuolisiveellisyyteen liittyvät lait ovat maassa edelleen voimassa. Voit siis saada sakot, jos sinut tavoitetaan aatamin asussa sveitsiläisestä metsästä.

5. Älä ruoki Venetsian puluja 

Venetsian viranomaiset tekivät pulujen ruokkimisesta virallisesti laitonta vuonna 2008. Lintujen jälkien siivoamisen kerrotaan maksavan yhtä kaupungin asukasta kohden vuodessa 275 euroa. Lintujen ruokkimisesta voi napsahtaa jopa 700 euron sakot.

6. Laittoman korkeat korot 

Kun pakkaat laukkua Kreikan matkalle, niin muista asianmukaiset jalkineet. Vuonna 2009 maa laittoi korkokengät pannaan Ateenan Akropoliksella. Kiellolla halutaan suojella alueen lähes 2500 vuotta vanhoja rakennelmia.

7. Hävytön Nalle Puh ei ole Puolan suosiossa 

Sympaattinen Nalle Puh ei nauti Puolassa kovinkaan suurta suosiota. Hahmoa paheksustaan maassa housujen puuttumisen takia. Leikkipuistot ja koulut ovatkin kieltäneet vaatteet, joissa komeilee Nalle Puhin kuva. 

8. Ei selfieitä Buddhan kanssa 

Kuvaa ottaessasi käännät samalla Buddhalle selän, ja Sri Lankassa tätä pidetään epäkunnioittavana käytöksenä. Selfien ottaessa voit kerätä puoleesi vihaisia katseita sekä teosta voidaan rangaista pahimmassa tapauksessa viranomaisten toimesta jopa vankeudella.

9. Jätä sotisopa kotiin, kun matkustat Lontooseen 

Englannin kuningas Edvard II sääti vuonna 1313 lain, jonka mukaan haarniskojen käyttö brittiparlamentissa on kiellettyä. Samainen laki on parlamentissa edelleen voimassa, joten taisteluasustus kannattaa jättää suosiolla kotiin. 

10. Jos otat, et ohjasta lehmää Skotlannissa

Skotlanti on tunnettu viskeistään, mutta jos olet nauttinut niitä reippaasti, niin älä ratsasta lehmällä tai hevosella. Laki vuodelta 1872 kieltää kyseisten eläinten ohjastamisen humalassa. Myös höyrykoneen käyttäminen humalassa on Skotlannissa kiellettyä.

Lue myös:

    Uusimmat