Tämä viesti oli juuri sitä, mitä Ashlee tarvitsi – näin Anna osoitti keskenmenon kokeneelle ystävälleen tukensa

Mistä keskenmeno voi johtua? Noin 10–15 prosenttia raskauksista päätyy keskenmenoon 1:27
Mistä keskenmeno voi johtua?

Yhdysvaltalaisnainen kertoo Today.com-sivustolle, miten ystävä osoitti hänelle tukensa keskenmenon jälkeen.

Kalifornialainen Ashlee Gadd, 35, kertoi Instagramissa ystävältään saamastaan tuesta keskenmenon jälkeen. Päivitys liikutti monia.

Kolmen lapsen äiti Ashlee kertoo, että vaikeinta menetyksen jälkeen oli pohtia, miten selvitä normaalista arjesta. 

– Oli niin paljon juttuja, joita en tiennyt tämänkaltaisesta menetyksestä, hän kertoo.

– En ollut ikinä miettinyt, miten moni nainen käy kaikessa hiljaisuudessa läpi keskenmenoa.

Ystävä osoitti tukensa

Ashleella oli onneksi ympärillään ihmisiä, joihin hän saattoi tukeutua. Yksi heistä oli hänen ystävänsä Anna Quinlan, jonka hän oli tuntenut kymmenisen vuotta.

– Tutustuimme pian sen jälkeen, kun Anna sai lapsen. Vähän ajan päästä minäkin sain vauvan, Ashlee kertoo.

Myötätuntoa konkreettisin keinoin

Anna otti Ashleehen yhteyttä nopeasti keskenmenon jälkeen. Hän halusi tukea Ashleeta jollain merkityksellisellä tavalla. Ashlee julkaisi kuvia heidän tähän aiheeseen liittyvistä keskusteluistaan Instagramissa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Eräässä viestissä Anna pyysi Ashleeta valitsemaan muutamasta konkreettisesta ehdotuksesta itselleen mieleisimmän. Ensimmäinen vaihtoehto oli, että Anna voisi ottaa Ashleen lapset hoitoon iltapäivällä ja tehdä heille ruokaa. Toisena vaihtoehtona oli, että hän voisi tilata ruokaa Ashleelle kotiin jonain päivänä. Kolmas ehdotus oli, että hän voisi kaupassa käydessään tuoda Ashleelle hänen tarvitsemansa ruokaostokset. Neljäntenä vaihtoehtona olisi, että hän voisi osoittaa henkisesti tukensa Ashleelle ja tämä voisi halutessaan kieltäytyä kaikista ehdotuksista.

Ashlee vastasi hänelle kuvan kera, että vessapaperia hän kyllä tarvitsisi. Lisäksi hän toivoi suolakeksejä. Anna lupasi, että toivotut tuotteet olisivat hänen kuistillaan iltapäivällä.

Niin tapahtui. Ashlee julkaisi kuvan tavaratoimituksesta ystävänsä tukea kiittelevässä Instagram-päivityksessä. Kolmannessa kuvassa näkyvässä viestissä naiset vitsailivat siitä, että ystävyys voisi vielä jatkua, vaikka heidän näkemyksensä parhaista suolakekseistä erosivatkin toisistaan.

Anna halusi auttaa omalla tavallaan

Anna kertoo Today-sivustolle, että hän haluaa auttaa avun tarpeessa olevia ystäviään niillä resursseilla, joita hänellä on käytettävänään ja joista voisi olla hyötyä.

– Tiedän Ashleella olevan muita ystäviä, jotka voivat tarjota hänelle toisenlaista tukea, kuten omia kokemuksiaan keskenmenosta tai esimerkiksi kauniita kukkia tai lahjoja.

– Minulla ei ole antaa tuollaisia juttuja, mutta voin kiikuttaa vessapaperia ja keksejä kuistille iltapäivällä.

Ashleen mukaan Annan tekstiviesti oli juuri sitä, mitä hän sillä hetkellä tarvitsi.

Lue myös:

    Uusimmat