Tämä video sai Facebookin joustamaan säännöistään

Poikansa menettäneen, murheen murtaman isän vetoomus on saanut Facebookin joustamaan säännöistään.

Yhdysvaltalaisen John Berlinin poika oli kuollut yllättäen nukkuessaan vuonna 2012 ollessaan 21-vuotias.

Isä halusi nähdä poikansa Jesse Berlinin päivityksistä koostetun minuutin mittaisen koostevideon, joita on viime päivinä liikkunut runsaasti Facebookissa.

Facebook otti koostevideo-ominaisuuden käyttöön tiistaina juhlistaakseen kymmenvuotista taivaltaan. Minuutin mittaisella videolla esitetään käyttäjän pidetyimpiä päivityksiä ja valokuvia musiikin tahdissa.

Uutiskanava CNN kertoo, että itkevä isä videoi puhelimellaan Facebookin johtajalle Mark Zuckerbergille suunnatun vetoomuksen ja lähetti sen YouTubeen sekä Facebookiin eräänlaisena epätoivoisena huutona.

Isä toteaa halunneensa vain nähdä pojastaan kertovan elokuvan. 

Isän vetoomus lähti leviämään verkossa kulovalkean tavoin ja sitä katsottiin päivässä satoja tuhansia kertoja. Facebookista soitettiin isälle heti samana päivänä. Hänelle kerrottiin, että Jessen julkisista Facebook-päivityksistä tullaan tekemään koostevideo.

- Nämä koostevideot ovat koskettaneet minua syvästi. Aina kun Jesse näkyi jonkun videolla, niin aloin kyynelehtiä. Halusin vain epätoivoisesti nähdä, millainen hänen omasta videostaan tulisi, toteaa John Berlin CNN:lle.

Facebookin tiedottajan mukaan John Berlinin tunteikas videovetoomus sai yhtiön toimimaan hänen hyväkseen.

Lue myös:

    Uusimmat