Samppanjalasin alaosaan kaiverretut pienet kolot saattavat parantaa makukokemusta.
Samppanjalasin alaosassa olevat kaiverrukset saattavat parantaa juoman makua, tuore tutkimus paljastaa.
Tutkijat havaitsivat, että lasit, joiden alaosaan oli kaiverrettu koloja, saivat samppanjan poreilemaan enemmän. Poreilu puolestaan saattaa epäsuorasti voimistaa samppanjan makua. Sen lisäksi kuplat kihelmöivät kielellä vahvistaen makuelämystä.
Champagnen alueella Ranskassa tehtyä tutkimusta varten tutkijat kaiversivat laserilla koloja standardien mukaisten kuohuviinilasien alaosaan. Koloihin jäi ilmaa loukkuun, kun samppanjaa kaadettiin laseihin. Samppanjan kaasuihin sekoittuessaan nuo ilmaloukut saivat aikaan entistä enemmän, vähitellen vapautuvia kuplia.
(MTV3)
Lähde: Telegraph