"Tämä rupeaa menemään hyvin vaaralliseksi", sanoi lääkäri Touko Aallolle, kun tilanne oli kaikkein pahin – vihreiden ex-puheenjohtaja puhuu synkistä hetkistään MTV:n uudessa Studio-ohjelmassa

1:01
Kohtaus Studio-ohjelmasta. Tiistaisin kello 21.

Vihreiden kansanedustaja Touko Aalto avautui MTV3:n Studio-ohjelmassa rankasta syksystään ja siitä, kuinka lääkäri ja psykiatri näkivät miehen voinnissa välittömiä vaaran merkkejä. 

Touko Aalto muistaa kirkkaasti päivän, kun hän asteli uupuneena työterveyslääkäriin viime syksynä. Mies kertoo saaneensa hyvin yksiselitteisen näkemyksen voinnistaan niin lääkäriltä kuin psykiatriltakin.

– Molemmat oli erittäin vakavina tän asian äärellä: "Ei enää päivääkään töitä, samantien sairasloma ja tästä ei keskustella. Nyt on se tilanne, että tämä rupeaa menemään hyvin vaaralliseksi", Aalto muistelee.

Nukkuminen oli vaikeaa, pään sisällä pyöri tivoli

Ennen hoitoon hakeutumista Aalto tiesi olleensa pahasti vajaatehoilla. Stressi kasvoi, paineet lisääntyivät ja nukkumista vaikeutti todellinen "päänsisäinen tivoli".

– Kaikki ne päivän aikana tapahtuneet keskustelut tuli uudestaan ja uudestaan päähän. Mietti että seuraavana päivänä on TV-lähetys, tentti, eduskunnan kyselytunti. Yritin miettiä, miten sanoa asiat mahdollisimman hyvin, miten edustaa joukkuetta mahdollisimman hyvin, että joukkueen jäsenet ovat tyytyväisiä ja voi ylpeydellä edustaa omiaan.

Myrskystä huolimatta mies pystyi pitämään hymyn huulilla

Se, että Aalto pystyi keskellä todellista myrskyä antamaan itsestään TV-lähetyksissä vakuuttavan ja iloisen kuvan, saa hänet itsensäkin mietteliääksi. Miten mies sai vedettyä kaiken jälkeen hymyn kasvoilleen?

– Ehkä ne oli ne pienet hetket, mitkä löytyivät. Mä oon perusluonteeltani hirveän iloinen ja heittäytyvä persoona, joka nauraa paljon. Mulle tuo työ on elämän lanka ja ilma mitä elän ja hengitän. Ne teemat, mitä joukkue edustaa, niiden puolesta pienetkin onnistumiset sai hymyn huulille, Aalto kertoo.

Katso Nina Rahkolan ja Kirsi Alm-Siiran isännöimä Studio-ohjelma ja Touko Aallon haastattelu kokonaisuudessaan MTV3-kanavalta tiistaina klo 21. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja